Takipsizlik kararlarının hiç önemi yok mu?
Eski Tck nın 456/2, 457/1, 51/1, 59/2 maddelerinden KAMU Davasından (şikayetçi yok) 1 yıl 8 ay ceza aldım. (mahkeme aşamasında Avukat Tutmadım.)Olaydan önce hiçbir sabıka kaydım olmamasına rağmen cezam ertelenmedi ve parayada çevrilmedi. Yargıtay tarafındanda onandı. 2004 yılında Kasım ayında Yeni tck meclisten çıktığında Lehime olan hükümlerden faydalanmak için dilekçe verdim. Mahkeme sadece 51/1 (tahrik hükmünde) benim lehime olduğunu söyleyerek infazımı 1 nisan yeni tck yürürlük tarihine kadar durdurdu.
(Eski Tck nın 51 maddesi yeni tck nın 29 maddesi olarak değiştirildi. Adi (hafif)tahrik ve Ağır tahrik ayrımı bu maddeyle kaldırıldı.)
Haksız tahrik
Yeni TCKMADDE 29. - (1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
Not: OLaydan önce savcılığa verdiğim 4 adet takipsizlik kararım var.
1. takipsizlik : Ölümle tehdit hakaret
2. takipsizlik: tehdit hakaret başkasını rahatsız etmek
3. takipsizlk: etkili eylem hakaret başkasını rahatsız etmek ( 1 gün raporum var darptan )
4. tekipsizlik :Telefonla rahatsızlık
bunları mahkeme aşamasında sunamadım. hukuku bilmediğim için..sunmama rağmen hafif tahrikten ceza aldım. yargıtay aşamasında gönderdim dikkate alan olmadı..
size soruyorum bunların hiçmi bir önemi değeri yoktur. yoksa insanlar niye savcılığa şikayette bulunur..bu kadar rahatsız edildim olaydan önce vermişim savcılığa niye beni kimse dikkate almıyor. bu evraklar değersizmi bu kadar. başkası sunsa bunları eminim bırakın ağır tahrik beraat alır mevsi müdafadan...
lütfen acilk yardım bekliyorum.