Eğitim Masrafları Hesaplanması Hakkında

2010 Ağustos ayında TSK' dan firar sonucu resen atıldım .  Askeri lise dahil olmak uzere 37000 lira (anapara) civarı bir tazminat hesaplandı. Benimle benzer durumda olan çoğu kişi için askeri lise dahil edilmemiş  ve yazılan yıllık masraflar daha az hesaplanmış . Bu durumda benıimle aynı durumdaki birisine 20000 (anapara) civarı tazminat gelirken bana belirttiğim rakam geldi. Daha bunun yasal faizi hesaplanmadı.

Sorum şu: Benimle benzer ya da aynı durumda olan varsa ( 97- 2001 askeri lise 2001-2008 gata) tazminatı ulaşan arkadaşlar tazminat ayrıntılarını paylaşabilirler mi ? teşekkürler

Cevap: Eğitim Masrafları Hesaplanması Hakkında

92-96 askeri lise hesaplanmışdı benim.ve günümüze kadar faiz işletmişler.

Hava kuvvetleri amortisman bedellerinin de tazminata dahil edilmesi yönünde maliyeden görüş aldıklarını söyledi. Kara ve jandarmadan ayrılan arkadaşların tazminat dökümlerine baktığımda; 2010 tarihli yapılan düzenlemeyle amortisman bedelleri dahil edilmemiştir yazıyor.Bu nasıl iştir anlamadım..Son dönemde tazminat dökümü eline geçen bir arkadaşta da amortisman bedellerinin dahil edildiğini gördüm. Rakamların yükselmesinin nedeni bu sanırım..Saçmalamaya başladıkları kesin!!!!!

Arkadaşlar peki kurs masrafları da personel ve amortismana dahil oluyor mu? benim bir kursum var mesela fakat kendi isteğimle gitmedim, hatta istemememe rağmen emirle, zorla gönderildim. bu kursun ücretini alma hakları var mı bizden?