Mağazalar zincirinden herhangi birine ürün iade talebinde bulunma HAKKIM varmı?
saygılar,
forum konularına bakınca böyle bir soruna hiç rastlamadım
ankara, ankamall tepehome mağazasından bir ürün aldık, üründe paslanmalar başladı.
istanbul yolu üzerindeki mağazasına tamir talebinde bulundum (bana daha yakın olduğu için) aldığınız mağazaya iade edebilirsiniz ancak cevabı aldım. Gerek tüketici kanunu gereksede ilgili yönetmelikleri okumuşluğum var ama bu konu hiçbir yerde geçmiyor hatırladığım kadarıyla.
Düşününüz ki, Ankarada oturuyorsunuz, istanbula gezmeye gittiniz, (malum elektronik ürünler orada daha uygun)
sony mağazasından bir ürün aldınız, ürün ayıplı çıktı. Şimdi bu ürün için kanunun size verdiği seçimlik haklarınızı aramak için istanbulamı gitmelisiniz. temel mantık içerisinde düşünecek olursak bir çok mağazası olan bu tip firmalara yapılacak bu tarz hak başvuruları her mağazadan yapılabilmeli bence.
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımına ihtiyaç var. Mümkünse kaynak gösterebilirler mi?
saygılar.
Cevap: mağazalar zincirinden herhangi birine ürün iade talebinde bulunma HAKKIM varmı?
Bazi firmalar bayilik usulu ile calisiyor bayiler aslinda farki firmalar ama ayni urunu ayni kosullarda saglamak ile yukumluler. Bu durumda bir bayinin sattigi diger bayiyi etkilemez cunku farkli sirketler sadece satan bayi ve genel merkez sorumlu olur sanirim.
Cevap: mağazalar zincirinden herhangi birine ürün iade talebinde bulunma HAKKIM varmı?
Ancak benim ismini verdiğim tepehome firmasında durum bahsettiğiniz gibi değil, ayrıca dediğiniz gibide olsa, yani bayilik usulu ürünün sorunuyla ilgilenmesi gerek der edindiğim tecrübeler.
ancak ben karşı tarafa yaşadığım sorundan dolayı resmi niteliğe sahip bir yazı gönderme niyetindeyim. ancak bu yazıda bir dayanak belirtmek istiyorum ayrıca.
saygılar