Bel fıtığım var ve ayakta çalışmaktayım
Yaklaşık 4 yıldır ayakta çalışıyorum ve haftada 1 veya 2 gün ürün geldiğinde koli taşımaktayız.
Bel fıtığım ortaya çıktı 2 aydır çeşitli hastanelere gidip farklı tedaviler uygulanmakta ve 2 aydır rapor alıp işe gidemiyorum şirketim benden ayakta çalışabilir yada çalışamaz raporu istemektedir anladığım kadarıyla sorumluluk almak istemiyorlar benim ağrılarım hala devam etmekte doktorlar ameliyat etmek için erken olduğunu ve ayakta çalışmanın uygun olmadıgını sözle belirtiyorlar şirketim ise bunu yazılı almak istiyor ama hiçbir hastane bunun mümkün olamayacağını belirtiyor, şuan fizik tedavim sürüyor ama ben işe başlayacığım için tedavim yarım kalıcak benim tazminatlı iş akdini feshetme hakkım doğuyormu bu konuda ne yapabilirim.
Cevap: Bel fıtığım var ve ayakta çalışmaktayım.
Dokorunuzun sözlü olarak dile getirdiklerini işvereninize aktararak sözleşmeyi feshetmeniz durumunda kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Hastaneden alacağınız , yapmakta bulunduğunuz işin sağlığınızı olumsuz yönde etkileyeceğine dair rapor ile işverene başvurup durumunuza uygun yeni bir iş talebinizi yazılı olarak iletirsiniz.İşveren bu talebinize uygun bir görev sağlayamazsa sözleşmenizi feshetmesi gerekir.Feshetmezse siz sözleşmenizi feshetme hakkını kazanırsınız.
Fizik tedavi gördüğüm hastane ssk anlaşmalı özel hastane rapor olarak değilde iş yeri hekimimize kağıda ayakta çalışması uygun değildir diye bir yazı yazabilirım dedi bu etkilimidir devlet hastanesimi olması gerekir.
Siz yazıyı alın, işvereninizle görüşün.Kabul etmezse ne tür bir belgenin yeterli olacağını öğrenin.
Bildiğim, ihtiyacınız olan raporu tek doktor değil heyet verebilir şeklinde.
Cevap: Bel fıtığım var ve ayakta çalışmaktayım
Ben bu durumla heyete girebilirmiyim,girdiğim takdirde ayakta çalışamaz raporu alabilirmiyim.