Tek seferde anlaşmalı boşanma sağlanması için,tam detaylı boşanma protokolü (çocukların velayetide dahil) nasıl hazırlanır.?? Teşekkürler
Printable View
Tek seferde anlaşmalı boşanma sağlanması için,tam detaylı boşanma protokolü (çocukların velayetide dahil) nasıl hazırlanır.?? Teşekkürler
Anlaşmalı boşanma için en az bir yıl evli olmak gerekiyor. Bunu gözönünde tutarak sorunuzun diğer kısımlarına geçiyorum.
Çocukların velayetini bir protokolde düzenleseniz dahi, hakim velayeti eşlerden birisine verirken ana babayı dinler ve elbette çocuğun menfaatini göz önünde tutar.
Somut olaya bakılacağı için boşanma sürecinin ne kadar süreceği net olarak belli olmaz; ancak şunu söylemek gerekir ki kanun, eşlerden birinin açtığı davayı diğer eşin kabul etmesi durumunda evliliğin temelden sarsıldığı kabul edilir ve bu noktada hakime boşanma kararının verilmesine dair bir zorunluluk hali vardır. Hakim bu noktada boşanmaya karar vermek zorundadır.
Ben basit bir anlaşmalı boşanma protokol örneği sunuyorum; siz bu konuda gerçekleştirilmesi mümkün olan her türlü maddeyi protokole ekleyebilirsiniz. Bir de bu protokoldeki hükümler hakimin onayı olmadan geçerliliği yoktur.
ANLAŞMALI BOŞANMAYA DAİR PROTOKOL
.......
....... ile ....... aralarında karşılıklı olarak anlaşarak BOŞANMAYA karar vermiş olup iş bu protokol tanzim edilmiştir.
Bu protokol gereğince ;
1- ....... ile ....... karşılıklı olarak boşanmayı kabul ederler,
2- .......'ta .......'ta bulunan her türlü şahsi eşyası ile çeyiz olarak getirmiş bulunduğu eşyalarının tümünü almış olup, eşya olarak başka alacağı olmadığını kabul eder. Aynı şekilde .......'ın da,.......'tan her hangi bir eşya alacağı yoktur.
3- Boşanma sebebiyle her iki taraf birbirlerinden tedbir, yoksulluk nafakası veya her hangi bir şekilde maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmamaktadırlar.
4- Taraflar yukarıda yazılı şartlarda anlaşmış olup, iş bu protokol ....... tarafından açılacak boşanma davasında anlaşmalı boşanmanın esası olarak Mahkemede delil olarak kullanılacaktır.
İş bu protokolü okuduk, irademize uygun bulduk ve karşılıklı olarak imza altına aldık.
İMZALAR, DAVALI, DAVACI
boşanma karşılıklı anlaşarak dahi olsa bile boşanmanın süresi kesin belli olmazmı?
Karşılıklı anlaşma ihtimalinde hakim MK 166/III'e dayanarak tarafları dinlemesi, boşanmanın mali sonuçlarıyla çocukların durumu hususunda tarafların kabul edeceği düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim gerekirse protokol üzerinde değişiklik yapabilir; bu değişikliklerin de taraflar tarafınca kabulu gerekir.
İşte bu işlemlerin yapılması kesin bir süreye bağlanamaz kanımca; çünkü bunların her biri kendi başına süreyi belirleyici özelliğe sahip. Boşanma süresi kesin olarak belli olmaz.
biz eski eşimle her türlü maddede anlaştık.karşılıklı birbirimizden maddi manevi bütün isteklerden feragat ediyoruz.çocukların velayeti konusundada annede kalması yönünde anlaşma sağladık.bu durumda ne gibi bir süreç doğarki?
İlk duruşmada hakim her ikinize de boşanma isteğinizi sözlü olarak yineletir. Yukarıda da söylenildiği gibi hakim res'en karar vererek protokol maddelerinde değişiklik yapabilir. Yapılan değişikliklere itirazınız olmaz ise o duruşmada hakim boşanmanıza karar verir.
Bu arada lütfen sorularınızı tek başlık altında açınız. Madde madde yazınız. Her sorunuz için ayrı bir konu başlığı açmayınız..
Arkadaşlar Merhaba...
Ben 25/04/2014 tarihinde anlaşmalı şekilde, avukatsız olarak boşandım.... Hiçte zorlanmadım...
Umarım, ilgili kişilere yardımcı olabilmişimdir...
Link aşağıdadır...
http://www.dosya.tc/server29/qoJHAd/...tokol.doc.html
kadın, çocuk ve altınları alıp gidiyor üstüne tehditler gel anlaşmalı boşan
Anlaşmalı boşanma hakkında buradan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz
http://www.ilkayuyarkaba.av.tr/sayfa...i-nasil-acilir