Paramı nasıl garantiye alabilirim?
hocalarım bir devlet kurumunda çalışıyorum. oda arkadaşım da aynı kurumda kadrolu bir işçi arkadaşım. oda arkadaşım borsa oynuyor güzel paralar kazanıyor. benimde bankada 10.000 tl var banka bana 75 tl veriyor bir aylık. oda arkadaşım bana ver sana aysa 250 tl vereyim diyor. boşuna bankada kalmasın ben borsada degerlendireyim diyor. karşılıgında senet vermeyi kabul ediyor ama ben ben korkuyorum. paramı geri alamam diye. oda arkadaşımın emekliligi gelmiş durumda 2 ay sonra emekli olacak. acaba ben paramı nasıl garantiye alabilirim =
Cevap: Paramı nasıl garantiye alabilirim?
Turkiye'de borsa kesinlikle kumardir. Bugun kazanir yarin kaybeder.. Hele hele borsa hakkinda bilginiz yoksa hic girmeyin derim ben.. Ustelik bir devlet memuru borsayi gun icinde nasil takip edebilir gun icinde.. Calismasi gerekmiyor mu?
Bir bankaya yada bir araci kuruma gidin danisin borsa hakkinda... En azindan daha guvenilir kagitlara yatirim yaparak kendi paraniz kendinizin olur.Ayda 250tl faiz demek aylik %30 faiz demek. Borsanin bu kadar getirdigini zannetmiyorum. Bu linkte bir yillik borsanin getiri grafigi var http://www.paragaranti.com/pages/hisse.jsp
Daha da ikna olmadiysaniz, senet alin, birde senede kefil alin. yani en azindan iki kisi borclu olsun size karsi.. Senedin yaninda birde sozlesme yaparsiniz aylik 250tl faiz verecegine dair. Hatta noterden bile olabilir.
Ancak ben kesinlikle bu sekilde borc vermenizi tavsiye etmiyorum. Uykulariniz kacmasin...
para batabilir, kazansa bile nasıl takip edeceksiniz..
garantiye alabileceğinizi sanmıyorum, senet alsanız bile emekli aylığına haciz konulamıyormuş diye biliyorum..
mal varlığı da yoksa ...neyse hukukçular daha iyi bilir.
ama illa oynayacağım diyorsanız, paranın birazını riske atabilirsiniz, mesela 2-3 bin tl...
ve kendiniz oynayın..batacaksanız kendi kendinize batın...:ok
hocalarım ben borsa oynamıycam arkadaşım benim 10 000 me karşılık 250 tl verecek.