Cevap: Nafaka öder miyim?
konuyla alakalı yardımlarınızı bekliyorum değerli hukukçular.
hala bana yardımcı olacak kimse yokmu,hukukçularımız sevabına yardımcı olurmusunuz bana,lütfen.
okuma sayısı çok ama hala cevap yazan bir hukukçu abimiz yok,yardımlarınızı bekliyorum değerli hukukçular.
Öncelikle, hukukçu olmadığımı belirteyim. Başımdan geçen boşanma ve nafaka davalarında edindiğim tecrübeye dayanarak size yardımcı olmaya çalışıyorum. Karşı taraf ortaya attığı her iddiayı ispatlamakla mükelleftir. Onlar iddialarının doğruluğunu ispatlamaya çalışacaktır. Sizinde bu iddiaların doğru olmadığını ve kendi iddialarınızın doğruluğunu ispatlamanız gerekir. Hukuk mahkemelerinde haklı olan değil, delilleri kuvvetli olan kazanıyor. Bunu unutmayın. Siz kendinizi ne kadar haklı görürseniz görün, önemli olan hakimin sizi haklı görmesidir. Bunun için de deliller ve şahitler büyük önem taşır.
Anlattığınız kadarıyla durum bayağı bir karmaşık görünüyor. Davanızı bir avukat ile takip etmenizde büyük fayda var. Eşinizin psikolojik sorunları varsa, mahkemeden bunun tespitini isteyin. Olayları görenleri şahit olarak dinletin. Bulabilirseniz akrabanız olmayan şahitler bulmayan çalışın. Avukatınızın olduğunu ifade etmişsiniz. Siz her ayrıntıyı avukatınızla paylaşın ve delillerin toplanması ve şahitlerin belirlenmesi konularında avukatınıza yardımcı olun. Avukatınız gerekeni yapacaktır.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kardeş,avukatımın fazla zamanı olmuyor,o yüzden bilgi alıyorum,delil olarak elimde kızın kendisinin dengesiz olduğunu beyan ettiği ses kaydı var.bence önemli bir delil,onun haricinde kız tarafının ortaya attığı iddalar için şahit yok ama kız tarafının eşyaları verilirken kız tarafı odamın camını kırdı ve bu duruma eve gelen polisler şahit oldu,ayrıca bizim iyiniyetimizi bilen çok sayıda aile dostumuz var.şahitlik edecek kişi buluruz yani,akrabada buluruz akraba olmayanda buluruz.
ses kaydı ve cam kırma olayı sizce benim açımdan avantajmıdır.
gerek bana yardımcı olan arkadaştan gerekse iletimi okuyup da hukukçu olan yada hukuk bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum,saygılarımla.
Şimdi, olayı siz yaşadınız, tüm ayrıntıları biliyorsunuz ve kendinizi haklı görüyorsunuz. Hakkınızda karar verecek hakim, ne tarafları tanıyor, ne de olayı biliyor. Siz birşey diyorsunuz, karşı taraf aksini söylüyor. Dolayısıyla karar verirken, ispatlanabilen hususları gözönünde bulunduracaktır.
Polislerin cam kırma olayına şahit olduklarını söylüyorsunuz. Polisler bu olayı tutanağa geçirdiler mi? Bu yönde lehinize şahitlik yaparlar mı? Bunlar da önemli. Ayrıca karşı taraf camın kazayla kırıldığını söyleyebilir. Camın kasten ve zarar vermek amacıyla kırıldığını ispatlayabilir misiniz?
İlk mesajınızda anlattığınız olayları gören bilen şahitler ile konuşun, onların lehinize ifade vermelerini isteyin. Lehinize ifade verecekleri şahit olarak mahkemeye bildirin.
Avukatınız size zaman ayırmalı ve tüm bu konuları avukatınızla konuşmalısınız. Buradan bir hüküm çıkarmak mümkün değildir.
şunu belirteyim ki ben vicdanen rahatım ve kendimi haklı görüyorum,dava lehimede aleyhimede sonuçlansa ben vicdanen çok ama çok rahatım.karşı taraf yüzde yüz suçlu olmasına rağmen bile suçu kabullenmiyor.zaten kimse ben suçluyum demez,ama kızın babası dahi senin kaderinde dengesiz bir kızla evlenmek varmış dedi,kızın ailesi de durumu biliyor ama doğal olarak suçu bize atıyor.cam kırma meselesine gelince evet haklısınız tutanak da yok polis de direkt şahit olmaz ama avukatımda orda bulunuyordu,avukatım şahit oldu olaya,belirtdiğiniz gibi kazayla oldu diyecekler,evet kırdık demezler yani.tartışmanın olduğu gün şahitlerim sadece aile fertlerimdi,camı kırdıkları gün de sadece ailem vardı,başka şahitlik edecek kimse yok,ama çevreden bizi iyi bilip tanıyanlar var.zaten bana şahitlik edecek olan kişiler aleyhime şahitlik etmezler.zaten bizi tanıyanlar suçlunun apaçık şekilde kıztarafında ve kız da olduğunu biliyor,
benim anlamadığım olay,benim yada bir çok kişinin başına benzer olaylar geliyor.yani aile kızlarını maddiyat için evlendiriyorlar,sonra boşanma olayı gerçekleşende takıları alıyorlar nafaka ve tazminat talep ediyorlar aldılarmıda geçimlerini sağlıyorlar,yani amaç ticari kazanç sağlamak.hal böyle olunca benim gibiler mağdur oluyor,zaten kanunlarımızın kadınları ayrıcalıklı bazı maddelerini bazı kadınlar gelir kapısı olarak görüyorlar.evliliğin ilk gününden itibaren planlı hareket eden bir kız tarafı planını devreye sokup maddi kazanç sağlıyor ve istediğini elde ediyor.karşı tarafda hem maddi hem manevi olarak zarar görüyor.sizin de belirtdiğiniz gibi burdan hüküm çıkarmak mümkün değil,amacım ne yapılması gerektiği konusunda bilgi ayırmaktı,zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Boşanma davalarında iddia etmek, şu oldu,bu oldu, şunu yaptı, bunu dedi diye iddia etmek hakimi inandırmaya asla yetmez. İster karşı taraf ister siz iddialarınızı şahitlerle ispatlamadığınız sürece hakimi inandıramazsınız. Boşanma davalarında hakim şahitlerin verdiği ifadeye göre karar verir. Hakim kendisi de soru sorar. Avukatlar da soru sorar şahitlere. Yukarıda anlattığınız konulara ait gören,bilen kim varsa mahkemeye şahit olarak çıkartın, hakime dinletin. Özellikle müşterek evinizde eşinizin ailesinin cam kırması olayını gören polisleri mahkemede dinletirseniz süper olur. Tabi ayrıca diğer konularda da şahit dinletmelisiniz. Şahitleri siz belirleyin, şahit olacak kişilerle de bizzat görüşün. Avukatınıza da şahitlik edecek olan kişilerin isimlerini ve adreslerini verin. Avukatınız geri kalanını yapar.
Ses kaydını müşterek evinizde yapmışsanız hakime delil olarak sunmanızda hiçbir sorun yok.
Bundan sonra karşı taraftan tehdit,şiddet gibi şeylere maruz kalırsanız direkt olarak savcıya gidip şikayetçi olun. Sakın polise gitmeyin şikayetçi olmak için. Akşam da olsa gece de olsa nöbetçi savcı vardır adliyede. Savcıdan 4320 sayılı aileyi koruma yasası gereği o kişilerin uzaklaştırılmasını talep edin savcıdan. Her hangi bir şiddete maruz kaldığınızda savcı sizi hastaneye rapor için sevkedecek. O rapor sizin işinize çok yarayacaktır. Asla almamazlık etmeyin.
Ayrıca aslaa karşı tarafı telefonla aramayın. Ya da sizi ararlarla asla konuşmayın, kapatın. Muhatap olmayın. Karşılıklı sözlü sataşmalardan size iftira atabilirler. O sebeple de aramayın.
Eğer her ikinizde hakimi inandıramazsanız, hakim boşanma davasını rededecektir. Bunu da bilmenizi isterim.
denizblk
verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.camı kırdıkları zaman polis geldi ama polisleri şahit olarak çıkarmak çok zor ancak o olayın gerçekleştiğine avukatım şahit oldu,polis tutanak tutmadı olay büyümesin dedim.gerekçe olarak da anlaşmalı boşanma olucaktı,tutanakla yada suç duyurusuyla uğraşmayalım dedik,duruşma erkene alındı ama son dakikada kız tarafı nafaka ve tazminat için avukat tutunca duruşme esas gününe alındı yeniden,eğerki onların son anda böyle yapacaklarını bilseydim suç duyurusu da dahil bende gereken herşeyi yapardım, ama dedimki zaten anlaşmalı olucak,hakim tek celsede boşar,karşılıklı maddi manevi takep yok,avukat tutmuşuz,iki taraf da boşanmaya razı,ama son dakikada böyle olacağını ve davanın çekişmeli davaya döneceğini bilseydim,ona göre delil toplardım,camın kırıldığı gün işlem yaptırırdım.gerçi henüz ilk duruşmamız bile olmadı,ama ilk duruşmadan netic çıkamaycağına göre dava çekişmeli davaya dönecektir.
telefonla konuşmamız olmuyor asla,babası sabıkalı ve tehtit ediyordu bizi yüz yüze gelende.
anladığım kadarıyla davanın çözümü için en önemli nokta şahit,ama gerek kız tarafının gerekse benim o olaya şahidi yok,ben ve aile fertlerim şahitti,kız tarafındanda bizim taraftan da şahit yok,ama kız tarafının sorunlu olduğunu benim kötülük yapacak bir insan olmadığımı bilen çok kişi bana şahitlik eder..benim artılarım öncelikle müşterek evde yaptığım ses kaydı ,ses kaydı ıspatlı delildir zaten.babasının sabıkalı oluşu,çünkü bunun ıspatı basit,onun haricinde olayı gören değil ama kız tarafının evliliğin ilk zamanlarındada yaptıkları yanlışları bilen çok yakınım var,şahitlik yapabilecek.bu arada diksiyonum ve konuşma yeteneğim gelişmiş bir insanım,gerek ses tonum gerekse duruşum hakime pozitif etki edebilirmi onuda bilmem.
gerek konu metnin gerekse de yazdıklarımı yardımcı olmaya devam eden olursa çok sevinirim.yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla.