Alacağım ödenmeden başkası devralabilir mi?
merhaba. Bir özel hastaneden maaşımı alamadan 4-5 ay çalıştım daha sonra hastane iflas etti. Topluca alacaklılar bir avukata vekalet verdik. Bilir kişi benim şahsi alacağımı hesaplamış bundan 2-3 yıl önce 9500tl cıkarmıştı.Daha sonraları avukata gitiğimde sadece binasının olduğunu onun satıldığı taktirde alacağımızın ödeneceğini söyledi. daha sonraları her gittiğimde sürec icrada alıcı cıkmadı gibi şeyler söyledi. Benim şimdi duyduuma göre hastane tadilat başlamış ve tekrar başkaları veye eski sahipleri tarafından faliyete ececekmiş. Benim sorum benim alacağım yanar mı? şu kadar sene gecti artık alacağınız yok denileilir mi? benim alacağım ödenmeden tekrar faliyete gecebilir mi? Tekardan ayrıca dava acsam bir sonuc alırmıyım? sonucta bilirkişinin 9500 tl belirlediği bir alacak var ve 3-4 sene gibi bir zaman gecti üzerinden. Hakkımı sizce nasıl arayabilirm. Yardımcı olursanız sevinirim? iyi çalışmalar
Cevap: Alacağım ödenmeden başkası devralabilir mi?
lütden bilgisi olan arkadaş varsa fikrini yasın. avukata da ulaşamıyorum :( ama binaya gittim baktım tadilat başlamış.. ne yapmam gerekiyo bana 10bin tl borcları var ödemeden binaya başkaları alabilri mi? cevap yazarsanız sevinirim
cevaplayacak bir arkadas yok mu bir akil verrin lutfenyy
zaten ben bu ülkede hukuk anlayışını bir türlü anlamış değilim. Madem adam iflas ediyo bina kalıyo o binada herkezin payı var. Devlet tarafından alınıp satılıncaya kadar bekletilmesi satılmıyorsa anlarım. Ömür boyu bekler bina yıkılır arsası kalır. Haaa oldu da bir gün satıldımı bütün alacaklara alacakları oranında böl gelen parayı. Yok öğele değil başka türlü yapacağız mantığı var ama benim hakkım bilerek gasp ediyoru. Benim hakkımın olduğu idaa edilen binada tadilat başlamış bir işe kalkışılmış benim alacağım aynen duruyo.... ne oldu bu arada 4-5 yıl gecti herşey unutuldu diye sanıyorlar....
bilgisi olan yokmu? bir cevap lütfen. Bireysel olarak tekrar dava acabilri miyim? binada tadilat başlamış yeni bir hastahane veya hotel yapılacak.... Benim ayrıca gidip bu işlemi dava yoluyla alacağımdan dolayı durdurabilrimiyim??????