MSN çalınması ve karmaşık bir olay?
Merhabalar,
Bundan 2 yıl kadar önce benim msn adresim hacklendi.Olayı anlatıyım:
Bir gece msn'de arkadaşımla konuşuyordum ve bana oyun ile ilgili bir fotograf attı bakar mısın nasıl olmuş gibilerinden.Bende bunun üzerine fotografı aldım ve aldıgım andan 5 dakika sonra msn bilgilerim ekranım göründü ve hack yediğimi anladım bunun üzerine net bağlantımı kesip bilgisayarımı kapattım.Ertesi gün açtıgımda mail adresimin bilgileri değişmişti(msnden dosya aldıgım kişinin mail adresi hala durmaktadır).
9 ay önce bu kişi benim mailimden aynı durumu başka bir arkadaşa yaşatmış ve bu arkadaş dava açmış mail adresi bana ait oldugu için dava bana geldi ve 9 haziranda mahkeme var.(dava kağıdı geldiğinde 2 suçlu görünüyordu)
Benim gibi mağdur olan arkadaşın(bana dava açan) bir online oyunda materyallerinin çalındığınıda ifadesinde beyan etmiş.
Beni çocuk şubeye çağırdıklarından sonra savcılığa gittim ve olayı anlattım.15 gün geçtikten sonra savcılıktan bir yazı geldi ve "TAKİPSİZLİK KARARININ" çıktığı, 1 hafta içinde karara itiraz edilebilir yazıyordu.Sanırım karşı taraf itiraz etmiş ki mahkemelik olduk.
Şimdi soruyorum bu suçu ben işlemedim ve bu suç benim üzerime kalır mı nasıl ispatlayabilirim ?
Avukat tutmam gerekir mi yoksa baro tahsis eder mi ?
Suç üstüme kalırsa ceza ne şekilde olur ?
İP tarama ile bana ait olan eski msnime en son nerelerde girilmiş,dosya transferi hangi bilgisayarda yapılmış vs. araştırılarak bulunabilir mi?
Bu arada belirtiyim yaşım 17.Yaşımın ufak olmasından dolayı biraz tedirginim ben ve ailem.
Saygılarımla.
Cevap: MSN çalınması ve karmaşık bir olay?
Üstadlarım lütfen yardımlarınızı bekliyorum :(
selam.. o online oyundan ve TL değeri olan oyunlardan uzak durmanı tavsiye ediyorum.. Bir dünya komplo teoriler kurarak kendini harap etmene gerek yok.. Oyundaki her 10 kişiden 2 sinin hırsız 3'ünun karaktersiz 3 ünün 13 yaş altı olduğunu anlayabiliyorsan geri kalan 2 kişi olmak ahmaklıktan öte bir durum değildir. geçmiş olsun..
kimse ip adresi çıktı diye suçlanamz bilgisyarınız uzman kişilerce incelenip sizinde hacklendiğiniz anlaşılacaktır
Alıntı:
faker rumuzlu üyeden alıntı
kimse ip adresi çıktı diye suçlanamz bilgisyarınız uzman kişilerce incelenip sizinde hacklendiğiniz anlaşılacaktır
Açıkçası bu yorumunuz beni çok rahatlattı :)
Mahkeme günü geldi çattı ne sonuç çıkıcak bakalım çok merak ediyorum :)
28 eylüle ertelendi mahkeme nasıl bir karar çıkar bilgisi olan ? :(
detaylı anlatırmısınız lütfen?
bilgisayarınız incelenip bi sonuç çıkmadı mı ? , bunu kanıtlayacak yönde belgeleriniz mevcut mu
Bilgisayarımı inceleme altına alma talebinde bulunmadılar ve ben facete beni hackleyen kişiyi bulup konuşmalarımızın fotograflarını linklerini msn adresimin şifresini falan herşeyi verdim konuştugum kişide bende bu şekilde hacklendim demişti.
merhaba
mahkemenin erteleme sebebini anlamadım , ters giden bir şeyler mi var ?