Öncelikle Herkese Selamlar..
Ben Askerim Kızımın Velayeti Annede.
Ailem Torunlarını Görmek İstiyor , Eski Eşim Bana Mahkemeden Kağıt Getirin Diyor.
Böyle Birşey İçin Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekir...
Şimdiden Teşekkür Ederim.
Printable View
Öncelikle Herkese Selamlar..
Ben Askerim Kızımın Velayeti Annede.
Ailem Torunlarını Görmek İstiyor , Eski Eşim Bana Mahkemeden Kağıt Getirin Diyor.
Böyle Birşey İçin Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekir...
Şimdiden Teşekkür Ederim.
Arkadaşlar Konuyla İlgili Fikri Olan Yokmu Acaba?
Öncelikle hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisi olduğumu söyleyerek başlayayım söze.
Yürürlükteki Medeni Kanuna göre sizin ve dolaylı olarak ailenizin çocuk ile uygun kişisel ilişki kurulması isteme hakkına sahip olduğu açıktır.
Ancak bu konuda, mahkemenin bir düzenleme yapması gerekmekte. Hakim bu konuyla ilgili, velayet kararı verilirken bir düzenleme yapmamışsa, bunu gerekli yollardan tekrar talep etmeniz gerekiyor.
yani yeni bir davamı? dilekçemi?
yardımcı olacak birisini bekliyorum.
buna benzer bir vaka yasamıs birisi yokmu? yada yardımcı olabilecek hukukçu arkadaslar tesekkur ederim.
Öncelikle asla olmaması gereken bir konu diye düşünüyorum.Ülkemizin sosyal ve kültürel emarelerinde çocuğun önemi çok önemlidir.Boşanan eş saadece eşden intikam almak adına kendi çocuğuna verdiği zararın farkında dahi değil.Neticede ortadaki gerçekten kaçmak niye bu denli kin bu denli öfke niye?diyeceğim odurki boşanmalarda çocukların hiç bir suçu yok çok masumlar lütfen bunu göz ardı etmeyelim.
Velayet davası sonucunda yetkili mahkeme sizin çocukla olan münasebetinizin devam edebilmesi açısından büyük olasılıkla bir karar vermiştir bu genellikle her hafta sonu yani cuma akşamdan pazartesi sabaha kadar ve yılda bir kez genellikle temmuz ayında 1 ay süreyle sizde kalmasını hükme bağlamıştır.
Tavsiyem öncelikle elinizdeki velayet davası sonucundaki mahkeme kararına bakın eğer böyle bir imare yok ise eski eşinizin bulunduğu yerleşim birimindeki aile mahkemesine MK.2. Maddesi doğrultusunda MADDE 2.-( Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.) tekrardan dava açarsınız ve mutlaka kazanırsınız.
Saygı ve muhabetle...