Mobilya satış teklif formu
iyi günler,
Bir süre önce mobilya üreticisi bir firmayla 3 takım mobilyanın satın alınması üzerine anlaşamaya vardık. Anlaşmamıza istinaden malın fıyatının yarısına yakınını peşin verdim ve geri kalan miktarıda lirayı da mal tesliminde ödeyeceğimi belirttim. Anlaşmayı resmileştirmek adına teklif formu imzaladım. Teklif formunda imzam, özel şartlar yazan bir bölümde belgenin en altındaydı. Bugün itibarıyle ceşitli sebeplerle ürünü almaktan vazgectım. Fırmayla gorusmemde fırmanın para iadesı yapmayacağını ve ürün teslim tarihi olan hazıran ayında ürünü teslim edeceklerini söylediler dolayısyla o tarihte ürünle alakalı geri kalan ödememi de yapmam gerekecek. Bu konuda ne yapabilirim. Çok teşekkürler.
Not: Ürün teşhirdeki ürünlere göre döşeme renkleri açısından, bizim isteğimizle, bazı farklılıklar içeriyordu.
Cevap: mobilya satış teklif formu
imzaladığınız belgenin başlığı tam olarak ne? sizde kopyası var mı? ödediğiniz para için bir belgeniz var mı? Malı satın almaktan neden vazgeçtiniz?
Belgenin tam adı teklif formudur. Belgenin içeriğinde ödenen para, kalan paranın teslimde ödenen miktar, ürün teslim tarihi,teslimi yapılacak olan ürünlerin elle yazılmış hali vardır. Belgede ilginç olarak satıcı adı geçmemektedir. Sadece çalışanlarından birinin imzası vardır.
İkinci sorunuzla alakalı, evet ödediğim miktarla ilgili belgem var.
Özel nedenlerden dolayı, malı almaktan vazgeçtim.
Teşekkürler,
Maalesef kapıdan satış yada mesafeli sözleşme olmadığı için yasal olarak herhangi bir iptal hakkınız bulunmuyor.
Firma ile konuşarak durumu çözmeniz gerekir diye düşünüyorum. Belki ödediğiniz parayı ve ürünü istemediğinizi söyleyip kalan tutarları ödemekten kurtulabilirsiniz. Eğer üretime başlamışlarsa bu durumda onlarında bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.