Cevap: Telefon dinlenmesi
cevap vericek bir arkadas yokmu
şikayete baglı suçlardan ise şikayette bulunulmadıgı sürece dava açılmaz mesela bu suçlara örnek,tehdit(106/1 2.ci cümle).hakaret(125/1,2,3 ) kamu görevlisini görevinden dolayı hariç,gibi..
bakın telefon dinlemesi her suçta delil olarak kullanılamaz. Siz küfür etseniz bu dinlemeyede takılsa delil olarak kullanılamaz.Hangi suçlarla ilgili olarak dinleme yapılabileceği ve bu dinlemelerin hangi suçlarda delil olarak sayılabileceği CMK da mevcuttur.
Katalog suclardan biri olsa örneğin Rüşvet ve buna istisaden mahkeme tarafından bu şüphelının konusmaları mahkeme tarafından telefon dinlenebilir kararı cıktıktan sonra dinlenmeye alınsa rüşvet sucunu kanıtlamak için samımı arkadaslrıayla yada akrabalarıyla telefon konusmalarında telefonla konusrken 3. sahıslara kufur hakaret tehdıt içerıklı kelımler kullansa bu kullandığı kelımelere karsı herhangı bir tehdıt hakaret davaları acılırmı mahkeme tarafından
hayırr açılamaz hakaret suçunda olmaz bu cmk madde 135 ten sonrasına zahmet edip okuyun
Peki men200 kardeşim bu kadar biliyorsun katolog suçlar diyorsun.Bende sana bir soru sorayım o zaman telefonumda tehdit ediliyordum sürekli savcılığa gittim şikayet ettim.Telefonumun dinlenilmesini talep ettim.Yapılan dinleme sonrası soruşturma açıldı ve şu an kovuşturma aşamasında.Hani ne oldu şimdi o katolog......
bakın arada fark var siz once bu iki nkta arasındaki farkı ayırt edin ondan sonra böyle bana sert çıkış yapın!!! siz müracat ediyorsunuz ve diyorsunuz ki ben telefonda twhdit ediliyorum beni arayan kişinin başka türlü yakalanıp tasbit edilmesinin imkanı yok diyorsunuz.Ama yukarıda anlatılan konu farklı birşey.Yani rüşveti telefonla veremezsiniz yada cinayeti telefonla işleyemezsiniz.Yada cinsel saldırı .... v.b. suçlarda telefon sinyalleri ve görüşmeleri maddi delillerle desteklenmelidir.Ayrıca sizin şikayetniz ile yukarıdaki şikayet çok farklı konular bunu ayırt edn lütfen CMK okuyun anlarsınız madde 100