2010 yılında ilanen denetim kuruluşu için firma kurdum,ilanda başvuru tarihi itibariyle(01.09.2010) ticaret siciline kayıtlı olmak ve ticaret sicil gazetesi aslı ıstenıyordu 26.08.2010 tar.sicil kaydım tamamlandı fakat tic.sic.gazetesi 02.09.2010 da yayınlandı aynı tarihte benimle aynı gün tic.sicil kaydı tamamlanan başka bir arkadaşımın firmasıda 31.08.2010 da ticaret sicil gazetesinde yayınlandı 01.09.da müracaatımızın ardından evraklarımız incelendi ,ticaret sic.gaz.eksık evrak denıldı ve başvuru şartlarına haiz firmalar kuraya davet edildi, il il noter tarafından kura çekildi,tekrar evraklarımız tanzim edildi ,01.01.2011 itibariylede bize bakanlık yetkı belgesı verdı.
09.05.2011 itibariyle ticret sicil gazetesinin yayınlanma tarihinin başvurulardan sonra olması sebebiyle kurayı mahkemeye veren bir firma davasını kazanmış ve bana bakanlıkça verilen yetki durdurulmuş kura tekrarı kararı çıkmış ve benımde kuraya dahıl edılmemem konusunda bir karar var ve benım gıbı 7 firmanında.henuz mahkeme kararı elıme gecmedı sızce hangı yolu ızlemelıyım.Kazanılmış bir hakkım varmı..Teşekkürler..