Merhaba boşanma davası açmak istiyorum
Ben 6 ay önce evlendim 1 senelik bir beraberliğin sonunda evlenmeye karar verdik eşim yurt dışında yaşıyordu evlendikten sonra senide yur dışına istek yapacağım diyerek almanyaya gitti
Bana dil kursuna gitmemi söyledi 2buçuk ay almanca kursuna gittim kurs bitti ve bana herhangi bir istek yapmadı daha almanyaya gitmesinden 3 ay sonra yer değişikliği yaptı ve haber alamadım aradan 2 ay geçti ne adresi var nede telefon numarası.
Bir akşam aradı ve konuştuk ben neler olduğunu sordum niye aramadın ne yapıyorsun diye hiç bişey demedi adresini sordum söylemedi ben boşanmak istediğimi söyledim kendisine artık inanmıyordum bana istek yapacağına ve yüzüme telefonu kapattı.
Ben şimdi eşime boşanma davası açmak istiyorum ama almanyada oturduğu semtin oturduğu evin adresi yok elimde telefon numarasıda yok nasıl bir dava açmam gerekiyor?
Almanya konsolosluğuna gidip şikayet dilekçesi vermem gerekiyormu benim soy adımı kullanarak bişeyler yaparsa bende sorumlu tutulurmuyum bundan çıkar amaçlı diyerek almanya konsolosluğuna şikayette buluna bilirmiyim?
Cevap: Merhaba boşanma davası açmak istiyorum yardım?
Eşinizin hiç bir yakını da mı yok, annesi, babası, dayısı, halası falan?
Alman konsolosluğuna başvurun, durumu izah edin, Türkiye'deki Mernis(Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) olayı sayesinde kimin nerede oturduğu belli, bu yapı Almanya'da da varsa eşinizin nerede hanki ikametde kaldığını söyleyebilirler. Kendisinden hiç bir iz yoksa son çare ilanen tebligat yapılır, boşanma davanızı bu şekilde açıp sürdürürsünüz.