10 aylık evliyim ve eşimle şu an ayrıyız.eşim bana boşanma davası açarsa ve bende mahkemede boşanmak istemediğimi beyan edersem dava nasıl ilerler acaba ?
Printable View
10 aylık evliyim ve eşimle şu an ayrıyız.eşim bana boşanma davası açarsa ve bende mahkemede boşanmak istemediğimi beyan edersem dava nasıl ilerler acaba ?
Eşiniz size hangi gerekçe ile boşanma davası açacak önemli olan o gerekçedir. Ve tabii iddia sahibinin bu iddiasını ispatlaması. İddialarını ispatlayacak olursa siz istediğiniz kadar "boşanmak istemiyorum" deyin. hakim sizi boşar, üzerine hem tazminat hemde nafakaya hükmedebilir..
Önemli olan boşanma gerekçesi...
biz anlaşamıyoruz.yani ortada çok kötü bir durum yok.mesela aldatma yada benim evi terketmem gibi bir durum yok..zaten onun dava açacağıda belli değil.ama ayrıyız..duruma bakılırsa kesin barışmayacağız gibi geliyor bana.ayrıca çocukta yok ortada
Evet Editörümüz doğru yazmış. Eğer boşanmak istemiyorsanız mahkemede boşanmama gerekçelerinizi şahitlerle ispatlamalısınız.
Aile mahkemelerinde en önemli kural, iddiaları ispat etmektir.
Madem ki geçimsizliğiniz yok sizde şahitler çıkartırsınız, iyi geçindiğinizi şahitleriniz hakime söyler.
peki ben boşanmak istemesem eşim boşanmak istese boşarlarmı bizi
Eğer eşiniz hukuk yargılamasında dayandığı boşanma sebebinin doğruluğunu hukuka uygun delillerle hakimi vicdanen doğruluğuna kanaat getirecek derecede inandırabilirse,boşanma hükmü verilir.Yani,szin eşinizin karşı iddiları üzerinden işleyen hukuk yargılamasında boşanmak istemyorum yerine eşnizin ileri sürdüğü boşanma sebebinin gerçekleşmediğini ispatlamanız gerekir.Bu hususta tanık beyanları veya görüntülü,sesli objektif nitelikteki hukuka uygun delillerle eşinizin ileri sürdüğü olguların gerçekleşmediğini ispatlayabilirseniz boşanma hükmü verilmesini önleyebilirsiniz.