Cevap: İdarenin kötü niyeti
Bende eğitimimi özel okulda bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki maalesef ülkemizdeki bazı eğitim kurumları bu gibi uygulamalara kafalarda soru işareti bırakırcasına gidebiliyor.Ancak bu kanıtlanması pek mümkün olmayan ve kişiden kişiye değişen düşüncelerle birilerini veya kurumları suçlamaya kalkarsanız zararlı çıkma ihtimaliniz muhtemel.Dönem içinde yatan ve final dönemi çalışma planları yapan arkadaşlar okula para ödemeye devam edecek gibi gözüküyor bahsi geçen final dönemiyle.Ben sınav tarihleri birbirine yakın diye bir okulun suçlu çıkabileceğini, sınav dönemi yaklaştıkça endişesi artan bir öğrenci düşüncesi olarak görüyor ve hukuken yapılacak birşey olmadığını düşünüyorum.Kolay gelsin.Sınavlarda başarılar.
e tabiki son gün çalışan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun tabi :) bide 2 yıllık dersinde aynı güne denk gelebilmesi ihtimali gözümün önüne geldikçe idarenin ailevi bağlarına yönelik düşüncelerimde artıyor :)
peki nazımızın geçeceği bi hakimle sorunu çözebilirmiyiz acaba?
Bunu yapanların ailevi bağlarını düşünmek her üniversiteli arkadaşın görevidir:) Bizde zmanında düşündük.Böyle göreceli kavramlarda herzaman suçlanan taraf faydalanır.Okuduğun üniversitenin sistemini bilmiyorum ama bizim okulda buna benzar şikayetler gündeme gelince alttan alanlar yüzünden çakışan sınıvlar, gözetmen sayısındaki sıkıntılar, uygun derslik bulma sıkıntıları, sınavların tamamının aynı tarihlerde açıklanması durumu vb. gibi bir çok şey öne sürülmüştü.Yapacak bir şey yok.Zevk almaya bak bu sınav döneminden:)Başarılar.