Devlet Kurumundaki Memur Yönetmeliği Uygulamıyor
Merhabalar; Ben Kamu Kurumunda Çalışıyorum... Personel Müdürlüğü Yönetmeliği İHLAL ediyor. Var olan maddi hakkımızı ve sosyal hakkımızı alamıyoruz. Mahkemeye Dava Açtım haklarımı talep ettim. Aynı Zamanda CEZALANDIRILMALARINI istiyorum. Yönetmeliğe Aykırı Hareket Eden ve yönetmeliği UYGULAMAYAN Bir Kamu Çalışanı için CMK nın hangi maddelerine göre SUÇ DUYURUSUNDA bulunabilirim ? ve isimler vererek mi SUÇ DUYURUSUNDA Bulunmalıyım yoksa ? ... İl Müdürlüğü Personel Müdürlüğü şeklinde mi ? yani suç duyurusunda bulunduğum birimin ismini mi vermeliyim yoksa şahısların mı ? ve İl Müdürlüğü sorumlu değilse BÖLGE yada GENEL Müdürlük Sorumlu İse Bu sefer İl Müdürlüğü yazdım diye hakkımda tazminat davası açılamaz mı ? bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler...
Cevap: Devlet Kurumundaki Memur Yönetmeliği Uygulamıyor
Arkadaşlar Bu sitede ve forumda kimse bişey bilmiyor mu ? Galiba Kimse Birşey bilmiyor... Çünkü açtığımız konulara cevap gelmiyor ? bu bu kadar zor mu acaba bu sorular, yani uzmanlık alanı olan avukatların bunu takır takır bilmesi lazım cevap alamıyoruz... yinede teşekkürler...
Sorular zor da gelebilir, cevap vermek de istenmeyebilir, hiçbir şey de bilinmeyebilir. Peki siz site sözleşmesini okudunuz mu? Mesela orada kimsenin size yanıt vermek zorunda olmadığı kısmını okuyabildiniz mi?
Yönetmelik hükümlerinin uygulanmaması nedeniyle ilgililer hakkında disiplin soruşturması ve adli soruşturma isteyebilirsiniz.
Disiplin soruşturması için, lehinizdeki yönetmelik hükümlerini uygulamayan yetkili kişinin bir üst merciine başvurmanız gerekir... Adli soruşturma için de, yine aynı kişileri "şüpheli" göstererek bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurabilirsiniz...
verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim çok sağolun, yalnız C.Başsavcılığına dilekçe yazarken, ... İl Müdürlüğü Personel Şubesi mi diyeyim yoksa oradaki kişilerin ismini mi vereyim ? kimin işlemi uygulamadığını bilmiyorum ki? nasıl olacak? teşekkürler...
ve disiplin soruşturması için bir üst mercii demişsiniz, Üst merci bir il müdürlüğü için neresidir? Bölge Müdürlüğü müdür? Genel müdürlükmüdür yoksa bakanlıkmıdır?
Disiplin soruşturması dilekçe ile mi talep edilir ? ne şekilde disiplin soruşturması talep edilebilir?