Saygı deger arkadaşlar anlaşmalı boşanma davam var haftaya. mahkeme bıter bıtmez hemen temyızden feragat dileçkesi hazırlatıp ıkı tarafta ımzalasa hemen işlem yaparlar mı?
Printable View
Saygı deger arkadaşlar anlaşmalı boşanma davam var haftaya. mahkeme bıter bıtmez hemen temyızden feragat dileçkesi hazırlatıp ıkı tarafta ımzalasa hemen işlem yaparlar mı?
Çoğu mahkeme gerekçeli kararın tebliğinden önce temyizden feragat dilekçesini kabul etmiyor. Siz yine de şansınızı deneyin derim.
cevabınız için teşekkür ederim. Peki kalem müdürü halledebilir mi?
Hakim bu konuda ne talimat vermişse kalem memurları ve müdürü o dğrultuda davranmaktadır.
bir gün olurda bu konuyu okuyan olursa umarım yazacaklarım ısıne yarar.
--ılk once anlasmalı bosanacaksanız avukata ıhtıyacınız yok.
--dılekce ornegını, bosanma protokolunu, nufus kayıt ornegını, evlenme cuzdanı fotokopınızı ve nufus cuzdan fotokopınızı ılgılı mahkemeye verın. (60 tl cıvarı bı paranız gıder)
--ılgılı mahkeme sızın ılceye baka mahkemenızdır, her mahkemeye basvuramassınız. ıkametgahınıza goredır.
--sıze 3-5 ay sonrasına bır gun verecekler.
--eğer eşiniz ile birlikte bir dilekçe verirseniz sizi en erken tarihe alacaklardır.
--hakim sorar emin misiniz? nafaka ıstıyormusun vs. hayır dersınız, tamam der bıseyler yazarlar ımzalarsınız.
--sonra hemen dılekce yazılan yerde (mahkmelerım asagısında olur muhakkak) bı temyızden feragat dılekçesı yazdırın. boylece 15 gunluk temyız suresınden kurtulmus olursunuz.
--dilekçeile birlikte ılk once kaleme gıdın o bı numara verecek sonra hakımden hemen numarasını aldırın ve kaleme verın.
--1 hafta ıcınde nufustan kayıt dusecektır. (8 tl posta parası)
hepsı bu kadar. ama ınanın hayatımın en zor 1 ayıydı. her seyı 1 ayda hallettım ama hıc bu kadar dıp yaptıgımı hatırlamıyorum. yasayacak olan arkadaşlara dıyecegım sudur kı; ben kendımı cok ıyı hazırladıgım halde dıp yaptım, elbette sızde yapacaksınız. bu sure zarfında kesınlıkle yalnız kalmayın. muhakkak annenız babanız kardesınız bırılerı olsun yanınızda.
benim başımdan yeni geçti.
kesinlikle dip yaptım ve kesinlikle tektim etrafımda bir tane arkadaş dost vs.. kimse yoktu.
tam 10 ay evli kaldım.
evliliğimiz balayının 3. günü bitti aslında Eşimin psikolojik sorunları çıktı.
Bu arada erkek olan benim..
tam 10 ay bişeyleri düzeltme çabası ile uğraştım ve en sonunda pest ettim.
10 ay sonunda benden boşanma kararı aldı ve evi terk etti 1 ay çırpındım. ama düzeleceği yoktu
1 yılımızın dolması için 2 ay kadar beklendi.kendisi bu işler için avukat tuttu.
Bende bu kadar sorun sonunda aldığım ağır darbe sonucu kendime gelmeye çalışıyordum
hiç bir hukuki yardım almadım. 1 2 tane sakinleştirici ilaç dışında aldığım bir yardım olmadı.
neyse
eşimin sinir bozucu bir avukatı vardı.
ne e-devlette açılan davayı görebildim nede mahkeme dosyasına ulaşabildim.
geçtiğimiz kurban bayramı sonunda izne ayrıldım. ancak birden eşim geldi kendisi haftaya pazartesi mahkeme var dedi.
bense kafayı toparlamak için izne ayrılmıştım.
Ankara aidliyesindeki tüm aile mahkemelerini tek tek gezdim desem yeri.
4.aile mahkemesinde taraf olduğum anlaşmalı boşanma davama ulaştım.
benden istediği hiç birşey yok herşeyi yüklenmiş.
neyse pazartesi oldu saat 9.30
ben 9.20 de adliyeye geldim.
eşime ve avukatına uzak bir yere oturdum
bir süre sonra isimlerimiz okundu.
hakim eşime sordu başanmak istiyormusun düzelme sansı yokmu diye
eşim yok dedi.
sonra bana döndü düzelme sansı yokmu boşanmak istiyormusunuz diye
KESİNLİKE YOK İSTİYORUM dedim.
sonra birden mahkemenin bittiğini anladım kimse boşandınız felan demedi.
sonra bana eşimin ve benim kimliklerimizi mübaşir önümü koydu bunlardan birer fotokobi çekin feragat için dilekçe yazın dedi.
gıcıklığına feragat felan etmeyecektim aslında ama nasıl sinir olduysam uçarak fotokobileri çektim.
mahkemenin kalemine gittim imzaladım ve çıktım.
yani anlayacağınız evlendiğiniz o tatlo günleri hatırlayın güzel ama stresli son günleri.
onun 10 katı ama tersi sinir bozucu bir durum allah kimseyi düşürmesin