Elektriğimi iptal edebilirler mi?
Merhaba sayın hukukçular,
Samsun YEDAŞ, birikmiş borçlarımdan ötürü beni avukata vermişti, avukata 10 taksit yapıp ayda 1.050 TL olmak üzere 10.500 TL olan elektrik borcumu öderken, 5. taksiti ödeme yaptığım dönemde, hem taksit hem de gelen yeni faturalara yetişemediğim için 4 aylık birikmiş borcumdan dolayı elektriğimi kestiler. Benim mesleğim de internet cafe olduğu ve elektriksiz çalışamayacağım için kesilen elektriği kendim açtım. aradan geçen 5 ay içinde avukattaki borçlarımın ödemesi bitti ve diğer biriken borçlar için yeni çıkan kanundan faydalanacağımızı umarak beklerken, elektriği izinsiz açtığım için bana kaçak elektrik tutanağı düzenlediler. Toplamda 8.000 liralık olan ödenmemiş fatura borçlarım bir şekilde 16.000 liraya çıkarıldı..
Ayrıca beni savcılığa verdiler fakat savcı elektriğin sayaçtan geçtiğini belirterek işlem yapmadı 1 ay sonraya mahkeme günü verildi. Şu anki sıkıntım ise şu; YEDAŞ görevlileri dün tekrar işyerime geldiler, 16.000 liralık borcunuz var, bu borcu 1 peşin 4 taksitle ödeyin aksi halde cuma günü tekrar geleceğiz, bir tutanak daha tutacağız, kaçak elektrik için.. Borcunuz artacak ve elektriğiniz tamamen kesilecek dediler, peşin verecek 3,4 bin liram olmadığını beni biraz idare etmelerini ya da taksit sayılarını artırmalarını rica etsem de ellerinden birşey gelmediği söyleyerek gittiler. Şu anki durumda ben ne yapmalıyım? Gerçekten elektriğimi kesebilirler mi yoksa korkutma politikası mıdır bu? Yardımlarınız, ilgi ve alakanız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.