Devlet Memuru Anne Baba'nın Vefatı Nedeni İle Yetim Aylığı
Öncelikler merhabalar, direk konuya girmek istiyorum... Ben 90 doğumlu, 91 yılında subay olan babam ile sınıf öğretmeni olan annemi trafik kazasında kaybettiğimden dolayı yetim aylığı almakta olan bir öğrenciyim; sadece babamdan dolayı 600 küsür aylık almaktayım fakat bir yerde aynı anda babamın maaşının tamamını, annemin maaşının ise yarısını alabileceğimi okudum böyle birşey mümkün müdür ? bu birinci sorum...
Birde yaz tatilinde electorworld veya vatan bilgisayarda çalışmak istiyorum, eğer buralarda çalışırsam ssk lı olacağımdan dolayı emekli sandığından gelen yetim aylığım kesilir mi ? ( annem ve babamın hizmet süreleri 10 yıl olmamıştı zaten onlarda 20li yaşlardalardı malum )
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Öncelikler merhabalar, Ben 90 doğumluyum 91 yılında annem ve babam rahmetli oldu... her ikisi de devlet memuru idi; eski kanuna göre babamın maaşı anneminkinden yüksek olduğundan 700 lira para alıyorum; ve de nispeten daha düşük olan annemin maaşından feragat etmek zorunda kalıyorum... Şimdi benim sorum yanlış hatırlamıyorsam 2009 yılında çıkan bir kanuna göre; yüksek olanın yanı sıra, düşük olan maaşın da ( annemin maaşının ) %50 sini alabiliyormuşum doğrumudur ? Çok ihtiyacım var lütfen cevap bekliyorum...