Ödeme emirlerindeki 30 günlük ödeme mühleti hesaplanırken Tebligat günü süre hesabına girer mi ? Örnek: 8 nisanda yapılmış tebligat varsa 30 günlük süre 7 mayısta dolar ve 8 mayısta haciz başlatılır mı ?
Printable View
Ödeme emirlerindeki 30 günlük ödeme mühleti hesaplanırken Tebligat günü süre hesabına girer mi ? Örnek: 8 nisanda yapılmış tebligat varsa 30 günlük süre 7 mayısta dolar ve 8 mayısta haciz başlatılır mı ?
Tebliğ edilen gün sayılmaz, ertesi günden itibaren süre başlar...
Teşekkür ederim Engin Bey
merhaba arkadaşlar..benim sıkıntım daha doğrusu ailemin sıkıntısı bu sabah eve icra kagıdı geldi babama 2010 yılında teblig edilmiş fakat 5 mayıs 2011 de elimize ulaştı babamın 35 yıldır görmedigi kardeşinin borcu babama gelmiş..fakat anlamadıgımız babam bu kişiyi 35 yıldır görmedigini ve o dönemlerde herhangi bir şekilde bu kişiye kefil olmadıgını sölüyor bu durum karşısında ne yapmamız gerek acil görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum
Tebligatla gelen kağıdı iyi okuyun ve altında yazılı şekilde itiraz haklarınızı kullanın.
tam detaylı ben okumadım malsefe babam ilgilendi bir kaç avukatla görüştük zamanaşımı durumu olabiliyırmuş nekadar doğrudur sizilerinde fikirlerini almak istiyorum ayrıca 5 güne kadar itiraz edersek haloluyormuş doğrumudur...babamın amcası 20 sene önce ölmüş yani zaman aşımı olma durumuda olabilirmi
Her takip türüne göre itiraz şekli farklı olabilir. Hak kaybına uğramamak için geleb tebligatla bir avukata gidip bilgi almanızı öneririm.
Kolay gelsin. Bir yakinim isyeri kiraladi ve 10 yillik kontrat yaptilar kendi aralarinda. Bu isyeri 6 ay sonra satildi ve yeni malik 9.11.2017 persembe gunu tapusunu alip 7.12.2017 gunu noterden kirayi yukseltin diye ihtarname cekmis. Bu ihtarname 11.12.2017 pazartesi gunu yakinima teblig edildi. Bu yeni malikin 1 ay icinde cekmesi gereken ihtarnamenin suresi ne zaman dolmustur. 8 araliktami yoksa 9 aralik cumartesiye denk geldiginden 11 aralik pazartesi tebligi gecerlimi. Yardimci olursaniz sevinirim. Iyi calismalar.
Sürelerin sonu hafta sonu, resmi veya dini bayram tatillerine denk gelirse tatilin bittiği ilk günü süre son bulur.