İşe iade davası kazanıldı
Değerli hukukçu arkadaşlarım. Aralık 2010 yılında işten çıkarıldım işe iade davası açtım ve kazandım. Fakat davalı şirket temyize gitmiş. Kanunlara göre 1 ay içerisinde yargıtaydan dönmesi gerekiyormuş. Ama avukatım geri dönüşün 7-8 ayı hatta 1 yılı gecebileceğini söylüyor bu doğru mudur. doğru ise süreci hızlandırmak için yargıya herhangi bir başvuruda bulunabilirmiyiz.
teşekkür ederim.
Cevap: İşe iade davası kazanıldı.
Alıntı:
ramesco rumuzlu üyeden alıntı
Değerli hukukçu arkadaşlarım. Aralık 2010 yılında işten çıkarıldım işe iade davası açtım ve kazandım. Fakat davalı şirket temyize gitmiş. Kanunlara göre 1 ay içerisinde yargıtaydan dönmesi gerekiyormuş. Ama avukatım geri dönüşün 7-8 ayı hatta 1 yılı gecebileceğini söylüyor bu doğru mudur. doğru ise süreci hızlandırmak için yargıya herhangi bir başvuruda bulunabilirmiyiz.
teşekkür ederim.
Hukukçu değilim ama avukatınızın dediğinin doğru oldunu biliyorum.
Davanın temyize gitmesi şu an ki mahkeme kararını etkilemez, yani siz mahkemeyi kazanmışsınız 1 ay içinde işe başlatılmanız gereklidir. Temyiz sonucunda farklı bir karar çıkarsa bu kez de o karar dolrultusunda hareket edilir. Şahsi fikrim.
Alıntı:
nizam_1970 rumuzlu üyeden alıntı
Davanın temyize gitmesi şu an ki mahkeme kararını etkilemez, yani siz mahkemeyi kazanmışsınız 1 ay içinde işe başlatılmanız gereklidir.
Dava işçinin açtığı işe iade davasıdır. Kesin karar sonuca bağlanmadan işçinin işe başlatılması söz konusu değildir. Sizin bahsettiğiniz husus İdari yargıyla ilgili.
İşe iade ile ilgili temyiz davaları Yargıtay'da 1-1,5 yıl kadar sürebiliyor maalesef.
Merhaba, ben farklı bir konu açıyorum... Avukata vekalet verdim ve işe iade davamı takip etti. İlk mahkemeyi kazandım, sonra yargıtay'a gitti ve yargıtay da kararı onadı.. Fakat avukatlık bürosu bana yargıtay kararı onadıktan birkaç ay sonra arayıp, yargıtay kararı onandıktan sonra 10 gün içinde işe iade için başvurulması gerektiğini fakat onu atladıklarını söylediler. Dolayısıyla hiçbir hak kazanamamışız. Peki ben hiç tanımadığım bu avukata nasıl güveneceğim. Sonuçta onlarda vekaletim vardı.. Ya gerçekten parayı aldılarsa ve bundan benim haberim yoksa.. Bunu nasıl sorgulayabilirim? Bu kadar basit olmamalı.... Destek olursanız çok sevinirim.. Tşkler. Not: İlk dava kazanıldıktan sonra noter üzerinden işe iadem için tebligat yapmıştım. Buradan yola çıkamaz mıyız.. Sonuçta benim bir girişimim söz konusu...
Alıntı:
runoleno rumuzlu üyeden alıntı
Not: İlk dava kazanıldıktan sonra noter üzerinden işe iadem için tebligat yapmıştım. Buradan yola çıkamaz mıyız.. Sonuçta benim bir girişimim söz konusu...
10 günlük başvuru süresi "Kesinleşen" işe iade kararının davacıya, varsa vekiline tebliği ile başlar. Kesinleşmemiş bir karara dayanarak yaptığınız tebligatın geçerli olmadığını düşünüyorum...
Merhaba. Benim sorum su: belki de avukat parayi aldi..sonucta vekaletim var..bunu nasilsorgulayabilirim.tsk
Hangi parayı?
Kazandığınız dava işe iade davası ise, alabilecek olduğunuz para; işe başlama başvurunuzu işverene iletmekle , 4 aylık sürenin çalışmış gibi kabul edilmesi ile hak kazandığınız ücretiniz dir. İşe başlama başvurusunun atlanması nedeniyle kaybetmiş olduğunuz haklardan biri de bu 4 aylık ücretinizdir ve ancak işe başlamanız durumunda hak kazanırsınız.
Avukatınızla yüzyüze görüşerek detayları öğrenip , duruma göre devam etmeniz daha faydalı olacaktır.