Yaklaşık 4 yıldan beri komşunun tesisatından duvarıma su vuruyor
Yaklaşık 4 yıldan beri komşumun tesisatından sızan su evimin duvarına vuruyor. Defaaten komşumun arızayı yaptırmasını söylememe rağmen yaptırmadı.Önce odanın duvarında küfler medana geldi şimdi de odanın sıvası dökülmeye başladı, belediye bu konuda birşey yapamayacağını söyledi ve beni savcılığa yönlendirdi. Savcılık bu konuda önce tespit yapıyormuş kalemden aldığım bilgiye göre bu tespit için 600-700 Tl. arasında bir ödeme yapılması gerekiyormuş ve avukat tutmam gerekeceği için 1500-2000 Tl. gibi toplamda bir masrafım olacağını söylediler.Fakat benim maddi durumum iyi değil emekli maaşıyla geçinmeye çalışan bir emekliyim bu konuda bana yardımcı olacak ve yol gösterecek arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunarım..
Cevap: Yaklaşık 4 yıldan beri komşunun tesisatından duvarıma su vuruyor
Savcılık bu işe karışmaz. Sulh Hukuk Mahkemesi görev alanıdır.Tespiti mahkeme yapar.
Tespit ücreti 150tl civarındadır.Bilir kişiye verilecek ücrettir.Mahkeme yolluğu ile beraber 200 tl olur.Bilir kişinin raporu doğrultusunda dava açabilirsiniz .Dava açma masrafı 50 tl. Toplam 250tl olur.Davayı kazanırsınız.Önce komşunuza yada varsa yöneticinize Mahkemenin tespit raporu (raporun fotokopisini) ile beraber ihtarname gönderin.Bir ay müddet verin gereği yapılmadığı taktirde Hukuki yollara baş vuracağınızı teblien ihtar edin.
Gereği yapılmazsa dava açarsınız.KMK'nın 19.maddesi gereği ,binanın sağlamlığını korumak tüm maliklerin titizlikle uyması gereken kanun maddesidir.