Resmi Tatil Günlerin de Çift Maaş Hakkında
Merhabalar. Ben bir ajansa bağlı olarak "x" markasının haftasonları promotörlüğünü yapmaktayım. Herhangi bir sözleşme imzalamış değilim fakat "SSK"lı olarak çalışmaktayım ve SSK primlerim de eksiksiz olarak yatmakta. Resmi tatil günlerinde "1 Mayıs ve 23 Nisan"da çalıştım. Dolayısıyla benim bugünler için çift yevmiye almam gerekiyor sanırım, öyle mi?
Eğer öyleyse, firma bu konuda olumsuz yanıt verip, fazla yevmiye vermeyeceğini söylerse nasıl bir yol izleyerek hakkımı alabilirim?
Teşekkürler.
Cevap: Resmi Tatil Günlerin de Çift Maaş Hakkında
Evet, resmi tatil günlerinde çalışma yapılmadan bir günlük ücret ödenir, ayrıca çalışma yapılmışsa 1 günlük ücret daha ödenir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak benim yukarıda belirtmiş olduğum durumlarda da bu geçerli mi acaba. Çünkü öyle birşey yok deyip vermeye yanaşmıyor. Bende ona göre bir yol izleyeceğim.
Alıntı:
Madde 47 - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.
Çok açık değil mi burası?
İş kanunu madde 47'de böyle yazdığını söyleyin; ne cevap verecekler bakın isterseniz. Belki de bizim bilmediğimiz bir şey vardır.