Mahkeme ilamında yanlışlık var
Merhaba.
Eşimle aile mahkemesinde anlaşmalı olarak boşandık. aylık 250 lira nafaka ödemeyi kabul ettim. hakim ise tamam deyip kararı yazdırdı. fakat kararda yoksulluk nafakası yazması gerekirken "iştirak nafakası" yazılmış. 10 gün sonra kesinleşmiş karar geldi. o evrakta da aynısı yazıyordu. 15 günlük temyiz süresi geçeli 2 ay oldu. ben iyi niyetimle yine nafaka ödemeye devam ediyorum. evlilikten doğan hiçbir çocuk olmadığı halde iştirak nafakası yazılmış. bu durumda ne yapılabilir.
mesela şu an ödemezsem, karşı taraf tavzih davası açmadan birşey yapamaz zannediyorum. sizlerin yorumu nedir?
Cevap: Mahkeme ilamında yanlışlık var
Kararı niye temyiz etmediniz 2 ay önce?
temyizlik bir durum yok. olsa olsa tavzif edilir.
Bence eşiniz daha sonra ileride iştirak nafakası! artırım davası açacağı zaman çok komik olacak. Eski eşiniz ne diyecek davada? Olmayan çocuğum okula başladı, masrafları arttı, arttırılmasını talep ediyorum mu diyecek? Gerçekten tuhaf olacak.
Bence kararı hakime götürüp kendisine sorun derim.
Burdan su sonuc cikiyor.. hakimlerde gorevini dogru duzgun yapmiyorlar.. benimde hukum kismiyla karar kismi ayni olmadigi icin temyize gittik..
bu nasil istir anlamiyorum. hatayi yapanlar onlar duzeltmesi gerekler magdurlar... adalet!!!
mağdur ben değilim. parayı ödeyen benim. işime gelir yani. düzeltilme sürecinde para ödermiyim?
Benim bu konuda bir hukuki fikrim yok. Tek fikrim yukarıda da söylediğim gibi kararı veren hakime sorun. Bakalım kararı veren hakim ne diyecek?
Ayrıca gerekçeli karardan önce hakime gidip bunu kendisine söyleseydiniz, bu hata sizin de ikazınızla düzeltilirdi emin olun.