Cevap: 244/2 hakkında yardım ve danısma
Bu konuda hiç fikri olan kimse yokmu? nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
İddianame hazırlanmış mı? Kovuşturma aşamasına gelinmiş mi?
İzlemeniz gereken yol, avukatınıza başvurmak ve yargılama aşamasında savunmanızın avukatınız tarafından yapılmasını sağlamak.
Yalnızca IP numarasının tespiti, suçun telefon hattı üzerine kayıtlı kişi tarafından işlendiğini gösteremez. Cezaların şahsiliği ilkesi gereğince her türlü kuşkudan uzak bir şekilde suçun tarafınızdan işlendiğinin belirlenmesi halinde ceza almanız muhtemeldir.
IP tespitinin hangi saatler arasında olduğunu ve yine saat diliminin Türkiye veyahut başka bir ülkeye göre mi tespit edildiğinden emin olun.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
İddianame hazırlanmış mı? Kovuşturma aşamasına gelinmiş mi?
İzlemeniz gereken yol, avukatınıza başvurmak ve yargılama aşamasında savunmanızın avukatınız tarafından yapılmasını sağlamak.
Yalnızca IP numarasının tespiti, suçun telefon hattı üzerine kayıtlı kişi tarafından işlendiğini gösteremez. Cezaların şahsiliği ilkesi gereğince her türlü kuşkudan uzak bir şekilde suçun tarafınızdan işlendiğinin belirlenmesi halinde ceza almanız muhtemeldir.
IP tespitinin hangi saatler arasında olduğunu ve yine saat diliminin Türkiye veyahut başka bir ülkeye göre mi tespit edildiğinden emin olun.
o saatlerde cok onemli bir işim oldugunu ve ortagım ile o işin uzerinde oldugumuzu ispatlayabiliyorum ki gercekten oyle bir seyi yapmayı becerebilseydim bile o an vaktim yoktu oyle bir seye. iş mahkeme asamasına gelmiş. karakoldan polisler geldiginde tespit yaptılar buroda kablosuz modem kullandıgım ile ilgili. o anda işimin farklı oldugunu ispatlayabileceğim tek sey iş ortagım ile beraber o sıralar baslamak uzere oldugumuz bir işin sozlesme ve iş programı uzerinde calısmamızdı. bunu musterimiz de dogruluyor cunku belirtilen saatlerde onun yanında da oldugum olmustu. saatler türkiye saatine cevrilmiş. o sekilde gece 12.30 da internetten cıkışım gorunuyor. ama o da imkansız cunku benim sahsi aracım yok. ankarayı bilen bilir sincan tarafına kızılaydan o saatte araba bullunmaz. ve de evliyim zaten nasıl o saatte eşimi evde tek bırakayım da 30 km mesafede oyle bir sey yapayım ki. avukat tutmam gerekir mi? cunku mahkeme gozunde "madem sucsuzsun neden avukat ile geliyorsun " gibi bir intiba bırakmak istemem. sorun olan da tesaduf ki adam benim eski şirket ortagım. ama buroya gelen herkes bizim modemi kullanabiliyordu cunku gerektiginde her isteyene veriyordum şifre ve kullanıcı adını. ve iş konusunda meslektas oldugumuz icin buroya gelen diger meslektaslarımızın nerdeyse tamamı onu da tanırdı. oyle de bir durum var. tesaduf olması yuzunden biraz tedirginim. yoksa baska birisi olsa bu kadar uzulmez ve sıkılmazdım.
Alıntı:
praethor rumuzlu üyeden alıntı
avukat tutmam gerekir mi? cunku mahkeme gozunde "madem sucsuzsun neden avukat ile geliyorsun " gibi bir intiba bırakmak istemem.
Suçlu olanın avukata ihtiyacı vardır şekilde dar bir pencereden bakılmaz. Avukat da hakim de savcı da aynı fakülteden mezundur ve hukuk nosyonu almıştır. Silahların eşitliği prensibini incelemenizi tavsiye ediyorum. Tercih sizindir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Suçlu olanın avukata ihtiyacı vardır şekilde dar bir pencereden bakılmaz. Avukat da hakim de savcı da aynı fakülteden mezundur ve hukuk nosyonu almıştır. Silahların eşitliği prensibini incelemenizi tavsiye ediyorum. Tercih sizindir.
peki, bu durum kompleks bir durumdur diye düşünüyorum. ankarada bu iş ile ilgilenen avukatları nasıl bulabilirim.