Kanunsuz dinleme ile elde edilen kaydın delil kıymetine dair...
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bir mahkûmiyete yapılan itirazı değerlendirirken hâkim veya savcı kararı olmadan yapılan dinlemeyle elde edilen delillerin “tesadüfen elde edilen delil” olarak da değerlendirilmesinin mümkün olmadığına ilişkin 19.04.2011 tarihli kararı arıyorum teşekkürler...
Cevap: Kanunsuz dinleme ile elde edilen kaydın delil kıymetine dair...
oyle bir dinleme hukuka aykırıdır.Delil olarak kullanılamaz ki bu kararı bulurssan burdada yayınlarssanız sevinirim.Gerekçeyi öğrenelim
Alıntı:
men2000 rumuzlu üyeden alıntı
oyle bir dinleme hukuka aykırıdır.Delil olarak kullanılamaz ki bu kararı bulurssan burdada yayınlarssanız sevinirim.Gerekçeyi öğrenelim
Kullanılır diyen yok ki :S
Yanlış anlama mı var?
Alıntı:
Amarant6 rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bir mahkûmiyete yapılan itirazı değerlendirirken hâkim veya savcı kararı olmadan yapılan dinlemeyle elde edilen delillerin �tesadüfen elde edilen delil� olarak da değerlendirilmesinin mümkün olmadığına ilişkin 19.04.2011 tarihli kararı arıyorum teşekkürler...
http://emsal.yargitay.gov.tr/VeriBankasiIstemciWeb/
Sayfayı incelemelisiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kullanılır diyen yok ki :S
Yanlış anlama mı var?
wvwt yanlış okumuşum pardon
Alıntı:
men2000 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuka aykırılık ve elde ediliş şekli savunma yada iddia makamı tarafından belirtilir değerlendirme mahkeme tarafından yapılır.
Konu başlangıcındaki arayış için sadece tarih yeterli değildir.Özellikle bir karar aranıyor ise esas numarası ve karar numarası en azından gerekli şartlardır.
hukuka aykırı elde edilen delil kesinlikle ve kesinlikle delil oarak kullanılamaz.bU konuda mahkemenin takdir hakkı bulunmamaktadır.Savcıda bunu farkedip iddaanameye koyamaz aksi halde suç işlemiş olur.CMK da maddeler bu konu ile alaklı açık ve nettir
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Hukuka aykırılık ve elde ediliş şekli savunma yada iddia makamı tarafından belirtilir
Ben farklı bişeymi demişim onu anlamadım ?!