Aile Sağlığı Merkezinden Aldığım İstirahat Raporu Hakkında
Öncelikle herkese merhabalar, ben geçtiğimiz günlerde rahatsızlığım üzerine başvurmuş olduğum Aile Sağlığı Merkezinden 2 günlük İstirahat Raporu aldım. Aynı zamanda Fakültede ara sınav zamanı olduğundan, bir sınava giremedim ve sonrasında mazeret sınavına girebilmek için raporumu beyan ettim. Fakat Fakülte yönetimi bana mazeret sınavına girebilmem için yalnızca yataklı hasta kabul eden hastahanelerden alınan raporların kabul edilebileceğini yönetmeliğin bu şekilde olduğu şeklinde bir cevap verdi.
Ama benim rapor aldığım kurumda Devletin kurumu , raporu uygun gören doktor Uzman doktor üstelik bu raporu tüm lise,ilköğretim yada resmi kurum ve kuruluşlar kabul ederken neden fakülte yönetimi tarafından neden kabul edilmediğini anlayamadım ve hukuka aykırılık olduğunu düşünüyorum.Bu konuda sizlerin düşüncesini çok merak ediyorum , acaba dava açsam lehime sonuçlanırmı? Birde sorum olacak böyle bir konuda hangi mahkemeye dava açmam gerekir?
Cevap: Aile Sağlığı Merkezinden Aldığım İstirahat Raporu Hakkında;
Hangi raporu kabul edip hangisini etmeyeceğine fakülte yönetim kurulu karar verir. Kanunlar değil.
Bence öyle değil , kimse keyfi karar veremez diye düşünüyorum.
Yönetmelik "keyfi karar" mıdır? Peki kanun? O da "keyfi karar" mıdır?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yönetmelik "keyfi karar" mıdır? Peki kanun? O da "keyfi karar" mıdır?
Anlatamıyorum galiba; Yönetmelik hukuka aykırı olamaz mı ? Peki ya kanun ? Neden Yüksek mahkemelerce iptalleri söz konusu oluyor o zaman? Bence iyi okumadan anlamsız yorumlar ve yargılayıcı ifadeler kullanmaktan kaçının.
Yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali için üniversitenizin bulunduğu yer idare mahkemesine iptal davası açabilirsiniz(Geçtiğimiz dönem ben de sağlık ocağından rapor almıştım ve öğrenci işlerine raporumu teslim ettiğimde bana yönetim kurulunun yalnızca heyet raporlarını mazeret olarak kabul ettiği söylenmişti. Sonrasında ise raporum kabul edildi ve mazeret sınavına girdim. Bizim Üniversitenin yönetmeliğinde raporun niteliğinden bahsedilmemiş ama bazı üniversitelerin yönetmeliğinde "2 hekim+ başhekim imzalı doktor raporu" şartı vardı[yataklı hasta kabul eden hastane diye bir şart görmedim]. Sİz önce ilgili yönetmeliğe bakın. Orda konu düzenlenmişse: Yönetmeliğin ilgili maddesi ve sizin mazeret sınavına girmenize ilişin verdiğiniz dilekçenin reddi kararının; yönetmelikte raporun niteliği hakkında herhangi bir düzenleme yoksa yalnızca red kararın iptali için üniversitenizin bulunduğu yer idare mahkemesine iptal davası açabilirsiniz.).
Çok sağol Mahir kardeşim , gerçekten çok yardımcı oldun ne kadar tşk etsem az. Yönetmeliğin ilgili maddesi ve red kararının iptali için dava açaçağım.