-
Boşanma
Selam
Ben 4 yıllık evliyim. 3 Yaşında bir erkek çoçuğumuz var. Eşimle geçimsizliğimiz var ve şuan 2 aydır ayrı yaşıyoruz.Yaklaşık 4 ay önce konut kredisiyle ev satın aldık 60 ay vadeli ve 4 taksit ödedim aylık 940,00 TL benim aldığım ücret 1.400,00 TL eşimle ayrılırsak eşim evden ne kadar hak idda edebilir. Sonuçta ev banka tarafından ipotek edilmiş durumda. Ayrıca nafaka talep ederse ücretime ve borcuma oranla ne kadar nafaka bağlanabilir. Son olarak çocuğumun velayetini üzerime alabilirmiyim eşimin hiç bir geliri yok ailesinin yanında babası emekli. Sayfılarımı sunuyorum
-
Cevap: Boşanma
Boşanma sonrası mal ayrılığı sonucu, o zamana kadar ödediğiniz ev kredisinin yarısını alabilir.
Eşinize ve çocuğunuza ne kadar nafaka bağlanır diye sormuşsunuz. Bu konuda kanunumuzda bir oran geçmiyor. Takdir hakime bırakılmış. Hakim sizin ekonomik durum araştırmanız sonucunda nafaka kararlarını verecektir. 200'er lira bağlanır desek de yalan olur, 50'şer lira bağlanır desek de yalan olur.
Eşiniz boşanma davası açmaksızın da size nafaka davası açabilir. Ayrıca düğünde takılan takıları da sizden boşanma davası içinde isteyebilir.Bunu hukuki bir bilgi olarak ekledim belirteyim. Sormadan bilginiz olsun istedim.
Çocuğunuzun velayetini almak için tek şansınız var. Eşiniz kendi rızası ile size verirse ancak velayeti alabilirsiniz. 3 yaşında bakıma muhtaç bir çocuk hakimin takdiri ile anneye bırakılıyor.