Reddi mirastan sonra gelen icra yazısı
selam,
eşimin anne ve babası yıllar önce boşanmışlar, babası başka bir kadın ile evlenmiş ve 2010 yılının sonunda eşimin babası vefat etti.
eşimden babasından gelecek mirası red etmesini istedim, çünkü borçlarının çok olduğundan şüpheleniyordum ve eşim 3 ay içinde mahkemeye reddi miras davası açtı,dava görüldü.
bugün postacı apartman girişine bir ihbar bırakmış,ihbarda ilgili yazının icra dairesinden geldiği ve muhtarlıktan alabileceğimiz yazıyor. büyük ve tek ihtimal ölen babasından kalan borçlarla ilgili bu yazı,yarın almaya gideceğiz.
bu aşamada ölen babası yüzünden bize haciz gelmemesi için neler yapmalıyız,nasıl bir yol izlemeliyiz,
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Reddi mirastan sonra gelen icra yazısı
Tebligatı muhtardan alıp açacaksınız ve ödeme emri altında yazılı şekilde reddi miras kararını ekleyerek itiraz edeceksiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Tebligatı muhtardan alıp açacaksınız ve ödeme emri altında yazılı şekilde reddi miras kararını ekleyerek itiraz edeceksiniz.
cevabınız için teşekkürler,
eşim yazıyı almış,tahmin ettiğim gibi,ölen babasının borcu ile ilgili,
eşim , 2 kardeşi ve evli olduğu bayanın ismini yazmışlar borç tahsili için,
eşim ve kardeşleri reddi miras yaptı, sonraki eşi yapmamıştı, bu durumda borç ve alacaklar sonraki eşine kalacak sanırım.
eşimin elinde mahkemece duruşma sonrası verilen imzasız bir karar var,
icra müdürlüğüne bunu vermek yeterli olur mu,yoksa mahekeden imzalı karar yazısını almalı mıyız?
ayrıca daha gelebilecek başka icralar olabileceğini tahmin ediyorum. bu yüzden icra müdürlüğüne eğer imzalı karar göndereceksek fotokopisini yollasak olur mu yada noterden tasdik mi ettirmeliyiz?
Mahkemeden gerekçeli kararın kesinleşme şerhi olan suretini edinin. Hatta harcını yatırıp bir kaç nüsha alın.
Gelen ödeme emrinin türüne göre itirazınızı doğru yere doğru şekilde yapın.