Sonuçsuz Facebook Davası İle İlgili Savcıya İftira Davası Açmak İstiyorum
Merhaba,
birkaç ay önce savcılıktan ifadeye çağrıldım, facebookdan hakaret ve tehdit diye. Savunmamı yaptım ama savcı hem benim masumiyetimle ilgili ilgili delilleri toplamadı hemde yanlış bir adres belirterek (müştekiye yakın bir ev adresi belirtmiş ama o adreste ben yoktum) dava açtı.
Sonuçta mahkemeye çıktım savunmamda savcının facebook üzerindeki suçlarla ilgili olarak delilleri nasıl toplaması gerektiğini anlatıp bunu yapmadığı için artık ip adreslerinin bulunamaycağını belirttim ve masumiyetimle ilgil teknik kanıtları da içeren 30 sayfalık savunmamı avukatıma yoplladım. sonuçta dediğim gibi çıktı, ip ler bulunamadı, telefon görüşmesi kayıtlarındada bana ait hiçbirşey çıkmadı , mail adresi giriş kayıtlarındaki ipler de tamamen müştekinin oturduğu ilden çıktı. ben o sıra başka bir ildeydim bunu da kanıtladım. herşey savunmamda belirttiğim gibi oldu, beraat ettim.
Şimdi savcı hakkında
1) iftira
2)eksik soruşturma yaparak ip lerin silinmesini ve delilin yokedilmesine sebep olduğu için delil karartma
3)masumiyetimi kanıtlayan delillere ifademe rağmen ulaşmadığı için bunu kasıtlı yaptıysa görevi kötüye kullanma kasıtlı değilse görevi ihmal etme
4) Ahmet isimli 3. şahısa yolladığım yada yollamadığım mailleri rızam olmadan yayınladığı için (müşteki burada ahmete giden maillerde var şifresini bana verdi diyor ama ahmet maillerden şikayetçi olmamış) haberleşme gizliliğin ihlalinden
5) iddianemedeki adresin yanlış olması ve kanıt teşkil etmeyen yazıcı çıktılarının kanıt olarak gösterilerek iddianamenin gerçeğe aykırı şekilde hazırlanmış olmasından ( suç tarihi de yanlış ayrıca bu kadar çok maddi hata yapılamaz, müştekinin doğrum tarihi de iki ifadesinde biribrinden farklı) dolayı sahte evrak hazırlamak
6)zorla getirtme kararı çıkarttığı için özgürlüğümün alıkonulması
suçlarından
dava açmak istiyorum, mümkün müdür?
Ayrıca müşteki hakında
1)iftira
2)zorla getirtme kararı çıkarttığı için özgürlüğümün alıkonulması
3)Ahmet isimli 3. şahısa yolladığım yada yollamadığım mailleri rızam olmadan yayınladığı için gizliliğin ihlalinden
4)yazıcı çıktılarını uydurduğu için ayrıca 1 deki suçu 3 kez işlenmiş sayılmasından
dava açmam mümkün mü?
Avukata ve yola + işyerimden ayrılmak zorunda kaldığım günler için toplamda 7000 Lirada maddi zararım oldu, ben hepsini borçlandım bu zarırımı kim ödeyecek :(
Cevap: Sonuçsuz Facebook Davası İle İlgili Savcıya İftira Davası Açmak İstiyorum
Savcı hakkında görevi ihmal, müşteki hakkında belirttiğiniz suçtan savcılığa şikayet dilekçesi verebilirsiniz.
Ayrıca Adalet komisyonuna şikayet dilekçesi verebilir Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna da bu dilekçenizi yollayabilirsiniz.
Cevap: Sonuçsuz Facebook Davası İle İlgili Savcıya İftira Davası Açmak İstiyorum
Beraat kararı verilen durumlarda yargılaması yapılan sanığın zararının giderilmemesi, ceza yargılamasının tek amacının "sanığı cezalandırmak" olduğu sonucuna götürmektedir. Halbuki ceza yargılaması dava konusu olayı masaya yatırmak, incelemek ve sonuç olarak ortada bir suç vasfı mevcutsa, cezaların şahsiliği prensibi gereğince suçluya gereken cezayı takdir etmektir. Verilen beraat kararı sonunda sanki bir ödül verilmişçesine, sanığın zamanı, parası ve sair unsurlarında eksilme olmamışçasına "haydi artık evine gidebilirsin, kurtuldun, sevin" şeklinde bir intiba bırakılmaktadır. Halbuki ceza yargılamasında da karşılıklı taraflar mevcut ise ve iddiayı ortaya koyan taraf devlet ise, devletin de beraat eden kişiye tazminat ve vekil ile temsil edilen kişiye vekalet ücreti tayin etmesi gerekmektedir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Beraat kararı verilen durumlarda yargılaması yapılan sanığın zararının giderilmemesi, ceza yargılamasının tek amacının "sanığı cezalandırmak" olduğu sonucuna götürmektedir. Halbuki ceza yargılaması dava konusu olayı masaya yatırmak, incelemek ve sonuç olarak ortada bir suç vasfı mevcutsa, cezaların şahsiliği prensibi gereğince suçluya gereken cezayı takdir etmektir. Verilen beraat kararı sonunda sanki bir ödül verilmişçesine, sanığın zamanı, parası ve sair unsurlarında eksilme olmamışçasına "haydi artık evine gidebilirsin, kurtuldun, sevin" şeklinde bir intiba bırakılmaktadır. Halbuki ceza yargılamasında da karşılıklı taraflar mevcut ise ve iddiayı ortaya koyan taraf devlet ise, devletin de beraat eden kişiye tazminat ve vekil ile temsil edilen kişiye vekalet ücreti tayin etmesi gerekmektedir.
Av.Engin Oğuz bunu beğendi :)
Çok güzel tespit etmişsiniz.