Yeni Mevzuat: "Kasko Sigorta Poliçesinden Kaynaklanan Tazminat - Rizikonun İhbar Edilenden Farklı Şekilde Gerçekleştiğini İspat Külfeti "
Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
İlgili veri linki - Konu: Kasko Sigorta Poliçesinden Kaynaklanan Tazminat - Rizikonun İhbar Edilenden Farklı Şekilde Gerçekleştiğini İspat Külfeti
Cevap: Yeni Mevzuat: "Kasko Sigorta Poliçesinden Kaynaklanan Tazminat - Rizikonun İhbar Edilenden Farklı Şekilde Gerçekleştiğini İspat Kül
Bana şu kısım enteresan geldi:
"KSGŞ'nın A.Ş maddesi ve TTK.nun 1292.maddesi uyarınca rizikonun gerçekleştiğine dair doğru ihbar mükellefiyetini kasden yerine getirmez veya iyiniyet kurallarına açıkça aykırı şekilde sigorta teminatı dışında kalan bir hususu sanki bu oluşan riziko teminat içinde imiş gibi ihbar ederse ispat külfeti yer değiştirip, oluşan rizikonun teminat içinde kaldığını ispat külfeti sigortalıya geçer."
Araba kaza yaptı. Ben gittim "x şeklinde oldu" dedim. Sigortacı ise "Hayır, Y şeklinde oldu ama x şeklinde olduğunu iddia ediyor" derse, ispat külfeti bana yükleniyor.
Bu durumda her halukarda ispat külfeti bana ait olmuş olmuyor mu? Çünkü ben doğru da söylesem sigortacı aksini iddia ile ispat yükünü bana yıkabilir.