Kredi Kartı borçları için bir yol arıyorum
Merhaba,
Öncelikle site kurucularına ve karşılıksız yardımda bulunan tüm saygıdeğer avukat ve üyelere ,böylesine önemli konularda ki siteyi devam ettirdikleri için teşekkür ederim.
Şu an içinde bulunduğum durumu elimden geldiğince açık yazmaya çalışayım.
Bundan 5-6 ay önce işlerim ters gitmesi sonucu kredi kartlarımı ödeyemez hale geldim.
Kartlardan sorun olmasın diye başka karttan para çekip diğerine yatırdım.
Borcu borçla çevirip zaman kazanmaya çalıştım.
Fakat o zaman sürecinde işlerim bir türlü yoluna girmedi.
Şu anda tüm kartlarımın limitleri tükendi ve hiçbir şekilde ödeme yapamadan 2 aylık süre geçti.
Bu ay 3. ekstreleri kesilecek.
Bankalar sürekli telefonla arayarak ödeme yapmamı yoksa banka sicil kaydına bu durumun geçeceğini bildiriyor.
Şu anki durumda sicil kaydından geçmiş durumdayım zaten.
Bunun haricinde banka kredisi ve kredili mevduat hesabına da borçlarımı ödeyemez haldeyim.
Henüz bir icra takibi falan yapılmadı.
Bankanın birinden 7 günlük süre içinde asgari ödemeyi yapmam gerektiği,aksi halde tüm borcumu masraflarıyla birlikte tek seferde ödemem gerekeceğini ve sonrasında icrai işlemlere gidileceğini belirten bir ihtarname geldi.
Bu ihtarname sonrasında telefonla görüştüğüm bankanın kredi kartları bölümünde ki bayan, bana bir tarih verdi.
Ve o tarihe kadar asgari ödemeyi yapmama gerektiğini söyledi.
Sormak istediğim sorular şunlar.
1-Haciz işlemi başlatılması için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?
2-Kendime ait hiçbir malvarlığım ve sabit maaşlı bir gelirim yok.Fakat babamın kendine ait evi var.Buna haciz getirilmesi mümkün mü?
3-Borcumu ödeyip kurtulmak istiyorum fakat bana zaman lazım.Zaman kazanabilmek için ne tür bir yol izleyebilirim?
4-Adres değiştirmek,kaçmak gibi durumları yapmak istemiyorum çünkü faydası yok.Eğer evime haciz gelirse eşyalarımın bende yediemine kalmasını isteyebilirmiyim?
Bu süreçte ne gibi bir yol izleyebileceğimi söyleyebilecek saygıdeğer üyelerden de fikirlerini rica ederim.
Bu konu hakkında yardımcı olacak üyelere şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kredi Kartı borçları için bir yol arıyorum
Babanızın evinde mi oturuyorsunuz? Kanuni ikametgahınız neresi yani?
Hayır babamın evinde değilim.
Kirada,ayrı oturuyorum.
Toplam kaç kartınız var ve borç dağılımınız ne şekilde? Bir strateji belirlenebilir bu bilgileri açabilirseniz.
Afedersınız bey efendı rıca etsem bu konuda bana bır akıl vere bılırmısınız daha once ınternet uzerınden bır fırmadan kartımı taksıtlendırdım ama odeyemedım 7 aydır ırakta calısıyorum paramızı ısbıtımınde vercekler turk fırmasıda olmadıhı ıcın beklıyoruz kartımın borcundan dolayı son ıhtarname gelmıs ıcralık olacahım bıldırılmıs avukatlık bırosu gondermıs benım su anda baram hepsını ademeye yetmez ne yapa bılırım tesekur ederım
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
Toplam kaç kartınız var ve borç dağılımınız ne şekilde? Bir strateji belirlenebilir bu bilgileri açabilirseniz.
Toplam 6 adet kartım var.
Hiçbirisinde limit kalmadı.
11 bin, 13 bin, 10 bin, 2 bin, 2500 ve 5200 borçları var.
İcra gelmeden 2 ay aşabilsem bir miktar toparlayacağım.
Bankadan yazı geldikten ne kadar sonra icra bildirimi gelir?
Yani icra işlemi hemen başlayıp 1 haftada mı geliyorlar?
Biraz zamanım olsa en azından bankalar ile anlaşabilecek bir duruma gelirim.
Bütün derdim o süreyi kazanmak.
1. Küçükten büyüğe borcu sıralayın.
2. En küçükten ödemeye başlayın.
3. Evdeki eşyaları güvenilir bir yere taşıyın.
4. Ödeme taahütünde bulunup hiçbir yere imza atmayın.
5. Geçmiş olsun.
50 bin gibi bir borcunuz var, babanızın evi eğer 150 binden fazla ediyorsa, bence satışa koyup, borçlarınızı kapatın, sonra elinizdeki parayı peşinat yaparak tekrar bir eve girin, hem şu andaki bankaların size vermeyeceği kadar uzun bir vade kazanırsınız (mortgage vs.) hem bankalar nezdinde kredibiliteniz sürer, hemde kabus yaşayacağınıza umut yaşarsınız.
Ayrıca temdit vs. yüksek faiz ile o borç kısa sürede ev parasına yükselebilir, oysa ev borcunuzu geniş bir zamana yayarak hem borçsuz olursunuz, hemde hayatınızı daha doğru bir finansal dengede tutabilirsiniz.
Tabii babanızla olan ilişkilerinizi, ev üzerinde başka hakları olabilecek kişilerin düşüncelerini bilemiyorum, sadece babanızla sizin yerinize kendimi koyarak bir çıkış yolu önerdim.
Ayrıca finans uzmanı değilim, bu sadece bir fikirdir, en doğru uygulamaya kendi fikrinizle ulaşacaksınız. Benim yazımı bir uzman görüşü olarak değil de, bir dost düşüncesi olarak bakarak kararlarınızı almanız hayrınıza olur.
hakkınızda hayırlısını diliyorum. Selametle ve esen kalınız.
ismail bey guzel cevap vermis.. ek olarak sunu soyleyebilirim.. eger babaniz evi satip borclarinizi odemeyi kabul ederse ( yada evine iptekli destek krediside cekebilir, illa satmasina gerek yok), bankalarla konusun borcunuzu odemek istediginizi ancak cok fazla faiz isletildigini soyleyin pazarlik edin.. bankalar bu konuda yeterki borc kapansin diye kolaylik gosterbiliyorlar. yoksa zaman kazanyim derken bu kadar borcun faizi giderek buyur ve altinda kalkamazsiniz..