2005 Yılından borcum olduğu söyleniyor
Geçtiğimiz günlerde Telekomdan daha doğrusu telekomun avukatlarından birisi telefonumu arayıp 2005 yılından ödenmemiş bir borcum olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde icra kararı çıkartılacağı söylendi.
Olay şudur ki;
2005 Yılında üzerime her hangi bir telefon aboneliği almadım bırakın telefonu cep telefonum dahi yoktu çünkü üzerime her hangi bir şey almıyordum ve zaten 2004 yılının sonlarına doğru kimliğimi kaybetmiştim ve devlet dairelerinde veya resmi işlemlerlede işim olmadığından dolayı kimliğimi askere giderken 2006 yılında yeniden çıkarttım.
Türk telekom kayıtlarında benim üzerime alınmış olan bir telefon hattı bulunmaktadır ve abonelik bilgileri ile benim bire bir kimlik bilgilerim uyuşmaktadır.
İşin tersi askerden 2007 yılında terhis olduktan 1 ay sonra kendi üzerime bir telefon aldım ve internet bağlattım 2005 yılında telekoma borçlu gözüküyor isem bu borç telekomda abonelik işlemlerim sırasında neden karşıma çıkmadı artı bu 6 yıllık dönem içerisinde askerden sonra almış olduğum telefonum aranıp neden bilgilendirilmedim ve her hangi bir uyarı veya bildirimde neden bulunulmadı veya bulunmadılar ?
Normal şartlar altında 6 yıllık bu dönem içerisinde borcum olmadığı halde var deniliyorsa nasıl bir borçturki bu 6 yıl geçmesine rağmen zaman aşımına uğramamış.
Vereceğiniz cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Saygılar
M.AKASLAN
Cevap: 2005 Yılından borcum olduğu söyleniyor...
2004 yılının sonlarında kayıp ettiğiniz kimliğinizi bulan kişi açtırmış bu hattı. Bana öyle geliyor en azından.
Açılmış olan bu hatta itiraz edebilirsiniz. Benim bilgim yok diye. Oradaki sözleşmede sizin imzanın olmadığına göre, sözleşme de borç da sizi bağlamaz. Tabii bunun tespit edilmesi için imzanın size ait olmadığının tesbiti gerekecektir. Bununla ilgili hukuki aşamaları bilmiyorum.
Asıl garip olan; bu hat hangi adrese bağlatılmış acaba? Bu adresten yola çıkılarak hattı açtıran yakalanabilir bile bence.
Bir de bunu yapan sizin kimliğinizle başka neler yaptı acaba? Örneğin -Allah muhafaza- milyarlarca vergi borcu olan bir şirketiniz olmasın? Ya da birçok kredi kartlarınız, kredi borçlarınız olmasın?
Borcunuzu takip eden kişi "Melih Akaslan acaba bu gün yeni bir telefon ya da internet bağlattı mı" diyerek her gün yeni bağlanan telefonları takip edemeyeceğine göre, borcun kendine ulaştığı sırada bakmıştır; o sırada zaten telefonunuz yoktu. Olsa bile telefonla bildirmek gibi bir mecburiyeti yok.
Zaman aşımı da borcun ortaya çıktığından itibaren değil, alacaklının sizi aramaktan vazgeçmesinden sonra başlar.
Cevap: 2005 Yılından borcum olduğu söyleniyor...
Alıntı:
MelihAkaslan rumuzlu üyeden alıntı
Geçtiğimiz günlerde Telekomdan daha doğrusu telekomun avukatlarından birisi telefonumu arayıp 2005 yılından ödenmemiş bir borcum olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde icra kararı çıkartılacağı söylendi.
Olay şudur ki;
2005 Yılında üzerime her hangi bir telefon aboneliği almadım bırakın telefonu cep telefonum dahi yoktu çünkü üzerime her hangi bir şey almıyordum ve zaten 2004 yılının sonlarına doğru kimliğimi kaybetmiştim ve devlet dairelerinde veya resmi işlemlerlede işim olmadığından dolayı kimliğimi askere giderken 2006 yılında yeniden çıkarttım.
Türk telekom kayıtlarında benim üzerime alınmış olan bir telefon hattı bulunmaktadır ve abonelik bilgileri ile benim bire bir kimlik bilgilerim uyuşmaktadır.
İşin tersi askerden 2007 yılında terhis olduktan 1 ay sonra kendi üzerime bir telefon aldım ve internet bağlattım 2005 yılında telekoma borçlu gözüküyor isem bu borç telekomda abonelik işlemlerim sırasında neden karşıma çıkmadı artı bu 6 yıllık dönem içerisinde askerden sonra almış olduğum telefonum aranıp neden bilgilendirilmedim ve her hangi bir uyarı veya bildirimde neden bulunulmadı veya bulunmadılar ?
Normal şartlar altında 6 yıllık bu dönem içerisinde borcum olmadığı halde var deniliyorsa nasıl bir borçturki bu 6 yıl geçmesine rağmen zaman aşımına uğramamış.
Vereceğiniz cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
Saygılar
M.AKASLAN
Türk Telekom Facebook Online şikayet bölümü, Twitter'dan @TTDestek adresinden başvurabilir
ya da sosyalmedya@turktelekom.com.tr adresine iletişim bilgilerinizi atabilirsiniz.
Konu ile ilgili olarak sizinle hemen iletişime geçeceklerdir. Çoğu konuda hemen dönüş yapılıyor.
Bu konuda da yardımcı olacaklarına inanıyorum.