3 aylık resmi nikaha boşanma davası açılabilir mi?
beni bilgilendireceğiniz için şimdiden teşekkürler...
ben 3 ay önce nikah yaptığım günden sonraki gün resmi nikah yaptım,evlendiğim kişiyle aynı evi paylaşmıyorum. akrabam olduğu için ve ailem istediği için resmi nikah yaptım ama böyle bi hayatın çekilmeyeceğini geç de olsa anladım. şimdi boşanmak istiyorum ama evlendiğim kişi boşanmam diyor. dava açarsam hukuki süreç nasıl işler acaba? çok teşekkürler herşey için...
Cevap: 3 aylık resmi nikaha boşanma davası açılabilir mi?
Öncelikle boşanma davası açmak için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Süre açısından düzenleme anlaşmalı boşanma hususunda vardır. Elbette ki dava açabilirsiniz. Ancak burada dile getirdiklerinizi mahkeme esnasında da dile getirebilecek misiniz? Aile baskısından söz ediyorsunuz, ailenizin bu durum karşısında tavrı ne olacaktır? Size tavsiyem çok daha derine inerek paylaşabileceğiniz bir meslektaşımla bu konuyu paylaşmanız ve size yol göstermesi. Çünkü ayrı yerlerde yaşamaya bağlı olarak ek boşanma sebepleri de ortaya çıkabilmektedir. Ortak bir evin tutulmamış olması, terk etme ya da evden kovma türü şeyler. Biraz daha açık yazabilirseniz size daha geniş bir cevap verebilirim.
Cevap: 3 aylık resmi nikaha boşanma davası açılabilir mi?
hocam aile baskısını kırmış bulunmaktayım, ailem de mutlu olmadığımı görünce ikna oldu. ikimiz de öğretmeniz ve ayrı şehirlerdeyiz, açıkçası nişandan sonra nikahı evlendiğim kişi istedi. eş durumuna bağlı olarak tayin yapmak için. hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim, sizce tek celsede boşama durumu söz konusu olabilir mi? yani bende fikir oluşması açısından soruyorum. sonsuz teşekkürlerimi sunarım...