Karar Sonucu Ne İfade Ediyor? Bundan sonra ne olacak?
Bana haddinden fazla maddi ve manevi zarara yol açan davamla ilgili olarak; HukukiNet Serverlardan yada konu hakkında bilgi verecek arkadaşlardan birkaç sorum/ricam var?
-Öncelikle bu karar lehtemi yoksa aleyhtemi?
-Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Genel olarak bir yol haritası çizebilir misini?
-Şimdiden Teşekkür Ederim.
Dosya 1087
Cevap: Karar Sonucu Ne İfade Ediyor? Bundan sonra ne olacak?
İçişleri bakanlığı bir dava açmış ve dava reddolmuş. Bakanlık kendi aleyhine bir şey talep etmiş olmayacağına göre; talep edilen şey bakanlığın lehine, sizin aleyhinizedir. Bu da reddolunduğuna göre, karar sonucu sizin LEHİNİZE olacaktır diye (tamamen mantıksal) bir çıkarım yapılamaz mı?
Tayininizin iptali için İçişleri Bakanlığı aleyhine iptal davası açmışsınız ve kazanmışsınız. İçişleri Bakanlığı İdare Mahkemesinin iptal kararına karşı Danıştay'da temyiz davası açmış ve dava reddedilmiş. Yani karar onanmış ve lehinize diye düşünüyorum. Bundan sonra İçişleri Bakanlığı karar düzeltme müracaatında bulunur muhtemelen ve bu müracaatları da reddedilirse, karar lehinize kesinleşir diye düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak bu konuda daha aydınlatıcı bir bilgiye ihtiyacım var. Moderatörlerden isteğim lütfen bir CEVAP !