Stokerli kalorifer kazanının aşırı sesi
merhabalar, 3 bloklu bir sitenin kalorifer kazanının oldugu blokda kazan dairesinin üzerinde oturuyorum. sürekli olarak yaklaşık 5 dakikada bir çalışan stoker dedikleri sistemin sesinden asırı derecede rahatsız oluyorum. şikayetimizi apartman yönetimine söylemekdeyiz ama çok ilgili olmadıklarını olaya yaklaşımlarının önemsemez şekilde olduklarını farkediyorum. bir ses izolasyon sistemi yapalım denildi ama neredeyse hiç faydası olmadı gibi. bu ses okadar rahatsız ediciki insanın ruh yapısını bozacak gibi geliyor bazı zamanlar. biraz araştırayım dedim bu durumu ve şöyle birkaç bilgi edindim; kazan dairesindeki sistemler zemine lastik stoperlerle oturtulması ve ses akustiği yapılması gerekiyormuş fakat kazan dairesini incelediğimde bu şekilde bir yapılanma göremedim. ısıtma sistemleri direk beton üzerine sabitlenmişler(özellikle stoker ). apartman yönetiminin ilgisiz kalması vede ruh yapımın sesden aşırı etkileniyor olması ve bu ruh yapımın bozuk olması,mesleğim dolayısıyla insan sağlığı ile uğrasıyor olduğumdan benim için dahada önemlidir ki işimdeki konsantrasyonumuda etkiliyor . durumu mahkemeye taşımaya düşünüyorum. emsal davalar varmı diye bakmaya çalıştım ama bir netice elde edemedim. yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Cevap: Stokerli kalorifer kazanının aşırı sesi
Mevcut gürültünün insan sağlığına zararının belgelenmesi için öncelikle tespit yapılmalı ve rapora bağlanmalıdır. Bu tespit, mahkeme yolu ile ya da başka bir kuruluş tarafından yapılabilir. Bu rapor doğrultusunda yönetim kuruluna noter vasıtasıyla göndereceğiniz bir ihtarname ile gerekenin yapılmasını talep edersiniz. Eğer bundan sonuç alamazsanız, tüm evrakları bir araya getirir ve Sulh Hukuk Mahkemesine başvurursunuz.