İsşizlik parası ve diğer haklarımı alabilir miyim?
çalıştığım işyerinden 2005 yılının 7 ayından, 2008 yılının 9.ayına kadar çalıştım ve işten çıkarıldım ve onları 2009 yılında mahkemeye verdim . Haklarımı alabilmek için dava açtım ve davam halen devam etmekde . Fakat şuan haziran ayının sonunda görüşülmek üzere bilir kişiye gönderildi . Davamız eğer davamda hakkı olduğum ortaya çıkarsa ve onlarda bu arada itirazı sonuçunda davayı yargıtaya temize giderse ordada tarafıma iyi sonuçlanırsa. Bu şirketden 3 sene oldu nerde ise ayrılalı ve bu arada 2011 yılının şubat ayının 21 ne kadar sigortam olmadan yeşil kartla yaşamaya çalıştım şuan yeni sigortalı işe girdim bu sebebden haksızlık sonuçu olan işsizlik paramı , maaşımı,sigorta zararımı ve bu arada eşimle boşanma davam oldu ve boşanmadık bunlarda ilgili toplu para alabilmek için ne gibi bir dava açmam lazım ve nasıl sonuçların bilgilerinize ihtiyaçım var teşekkürler herkese
Cevap: İsşizlik parası ve diğer haklarımı alabilir miyim?
Açtığınız dava konusu nedir? İşe iade mi kıdem tazminatı vs. için mi dava açtınız?
İşe iade davası açtı iseniz, davayı kazanmanız durumunda ilk 4 aylık süre için çalışmış gibi ücretinizi, o döneme ait sgk primlerinizin kuruma ödenmesi ve işe alınmamanız durumunda en çok 8 aylık ücretiniz kadar işe başlatmama tazminatına hak kazanırsınız.
Bunun dışında boşanma davası masraflarınızı veya işsiz kaldığınız için yapmak zorunda kaldığınız sağlık vs. diğer harcamalarınızı talep edemezsiniz.
Çıkarılışınız sırasında tazminatlarınız ödenmedi ve bu sebeple dava açtıysanız, davayı kazandığınızda tazminatlarınızı alırsınız.
İşe iade davası sonucunda işveren işe almazsa veya alıp tekrar çıkartırsa, kıdem ihbar tazminatlarınız için tekrar dava açmanız gerekecektir.