İş davasında ortaya çıkan tutanak kağıdı
Merhabalar Geçen yıl, 8 yıl çalıştığım şirketten performans düşüklüğü sebep gösterilerek kıdem ve ihbar tazminatımı alarak çıkarıldım. İş mahkemesine dava açtım. Ben çalışırken yıldırmaya uğraşarak tamamen düzmece olan ve hiçbirşekilde imzalamayı kabul etmediğim eski bir tutanak kağıdını davalı tarafın avukatı hakime gösterdi. Bu tutanakta iş ortamında istenmeyen hareketler yaptığım ve bana verilen görevi yerine getirmediğim gibi şeyler yazıyordu. Emzirme döneminde olduğum bir zamanda benden istenen fazla mesaiyi yapmadığım için beni istemeyen yeni yöneticilerimin planladığı bir politikaydı bu. Ama o tutanağı şiddetle reddettim ve hiçbiryere imza atmadım. Bunun bir geçerliliği var mıdır? Mahkemeyi kaybetmeme sebep olabilir mi? Bu olayın dışında geçen başka birşey yoktur. Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler
Cevap: İş davasında ortaya çıkan tutanak kağıdı
Tutanağı imzalamamış olmanız sizin açınızdan bir kazanç sağlamaz, işveren şahitler eşliğinde tutanağı yüzünüze karşı okuyup imzalamaktan kaçınmıştır şeklinde not düşerek şahitlerin imzasıyla tutanağı yasal olarak geçerli hale getirebilir.
Ancak burada tutanağın ne zaman düzenlendiği sorusuna cevap gerekir.Hak düşürücü süre nedeniyle, işveren her halukarda o tutanağa konu olay nedeniyle en geç 1 yıllık zaman içinde işlem yapabilir.
Bu arada açtığınız dava konusu nedir, işe iade mi?
Cevap: İş davasında ortaya çıkan tutanak kağıdı
Cevap için teşekkkür ederim. Evet, davanın adı işe iade davası. Bahsettiğim tutanak 30.03.2010 tarihinde düzenlenmişti. Aradan 1 yılı aşkın bir süre geçti. İşe iade davasını Ocak 2011 tarihinde açmıştım. Bu tarihleri dikkate alırsak, bu tutanağın geçerliliği devam etmekte midir? Çalışan elemanı hakkında asılsız tutanak yazarak ve bunu bişekilde yasal hale getirmiş olsalar dahi bu mahkemeyi kazanma şansım var mı?
Teşekkürler