Site içerisinde bulunana villamız hakkında hiç mi söz hakkımız yok?
:alala
Apartman dairesinde gürültü sorunundan bıktık.
Borç harç bir villa aldık. Villa, site içerisinde. Her villanın kendine ait bahçesi var.
Siteyi yapan müteahhit de aynı sitede oturuyor. Adam feodal bir yapı zihniyetine sahip. Kendi evimizin herşeyine karışmak istiyor. Evin içini yaptırırken bazı malzemeleri dışarıdan aldım. Bu durumda avantasını alamadı. Buradan bana karşı tavırlı. Evde kullandığım tüm malzemelerin faturalarını bile kendi üstüne kestirtti. Vergi iadesinde kullandı.
Kendi bahçemizde hiçbirşey yapamıyoruz. En son 1 ay önce olay yaşadık. Bahçemiz yol olarak kullanılıyordu. Biz de bahçe sınırına, diğer villalarda da olan minik bitkilerden ekmek istedik. "Ekin de göreyim, sökerim" dedi bizi tehdit etti. Epey bir tedirginlik yaşadıktan sonra cesaretimi toplayıp ektim. Sitede bulunan, asıl görevi bahçıvanlık olan ama kulubede oturmaktan başka hiçbirşey yapmayan(müteahhitin fedaisi diyebiliriz:) ) kişi müteahhitten aldığı güç ile üzerime yürüdü. Polis çağırdım. Polis müteahhiti arayarak, bahçenin kendi bahçem olduğunu, ektiğim bitkilerin kimseye zararı bulunmadığını, tehdit etmeye devam ederse karşısında polisi bulacağını söyledi. Böylece ektiklerimi sökemediler.
Ancak bundan sonra bir toplantı düzenledi. Ben toplantıya katılamadım. Toplantıdan sadece 2 gün önce çağrı geldi. İş yoğunluğum vardı, biraz da korktum, gitmedim.
Toplantıda, arsa sahiplerine tapularını vermediği için onların söz hakkına da müteahhit sahip olmuş. Böylece %50 villanın oy hakkına sahip olmuş. Evsahiplerinden benim dışında katılmayan olmamış. Ve o toplantıda tüm villaların bahçelerine otomatik sulama sistemi yapılmasına(bahçıvan oturmaya devam edecek ya tüm gün!), villaların bahçe duvarlarına dışarıyı görmeye engel olacak şekilde ağaç ekilmesine karar verilmiş. Bunun karşılığı da 3.500TL gibi büyük bir rakam ödemem gerekiyor:'(
Sizlere sormak istediğim şu;
Benim kendi bahçeme minik bitkileri ekmem bile olay oldu. Ama onlar herşeyi yapma hakkını kendilerinde buluyorlar.
Bu adamlar, bana ait bahçeye ağaç ekme, sulama sistemi yapmaya karar verebilirler mi?
Ben bahçemin kazılmasını, küçücük bahçeye sulama sistemi yapılmasını, evimin önünün ağaçlarla kapatılmasını istemiyorum. Bir de bunun için üzerine para vermem gerekiyor!!! Hem de ne para!!! Bu parayı ödemek zorunda mıyım?
Bunu nasıl engelleyebilirim? Kendi bahçemde hiç söz hakkı sahibi değilim. Büyümesini istediğim şekilli bir bitki vardı. Hiçbir iş yapmayan bahçıvan, başka bir villa sahibi bu ağaç daha fazla şekillenmesin dediği için ağacımın tepesini kesmiş...Herşeyi yapma hakkını kendilerinde buluyorlar.
Sanki nazi kampı...Hayat bu kadar zor olmamalı. Neden kendi halinde olan insanlar hep baskı altında tutulmaya çalışılıyor?
Lütfen yardımcı olunuz...
Cevap: Site içerisinde bulunana villamız hakkında hiç mi söz hakkımız yok??? Bu nasıl özgürlük???
sanırım bu konuda bilgi sahibi olan bir arkadaşımız okumadı benim iletimi :(
hayat çok mu zor, bana mı zor geliyor :(
Cevap: Site içerisinde bulunana villamız hakkında hiç mi söz hakkımız yok??? Bu nasıl özgürlük???
Site / işhanı / apartman yönetiminin çoğunluğunun tek bir kişide olması suistimal edilebilir bir şey ve sizin örneğinizde de bu görünüyor. Hukuk açıdan böyle bir durmun nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ben de merak ediyorum.
feodalite uygulanıyor, ne yazık biz de kurbanız..
profesyonel site yöneticiliği bu noktada kurtarıcı olacaktır. ancak buna izin vermezler.
site güvenliği bile profesyonel değil
kendi adamları var.
gece kulubede uyuyorlar.
bir konuda birşey deyince üzerime yürüyorlar :(
hala umutla bir cevap bekliyorum :)