Cevap: çok hisseli daire satmak
Yazılı veya sözlü müdahelenin men i (haksız el atmanın önlenmesi) ihtarının varlığını ispatlayabilirseniz 5 yıl geriye dönük ecrimisil (kira) bedeli talepli dava açabilirsiniz. Hatta bu davayı tedbir istemli / ecrimisil şeklinde de açabilirsiniz. Paylara bölünmesi mümkün olmayan taşınmazlarda normal satışın gerçekleşmesi için tarafların rızası gerekir.Aksi durumda bu satış ancak izaley-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası ile gerçekleşebilir.
Alıntı:
beyefendi rumuzlu üyeden alıntı
benim müsadem olmksızın evi satamassınız diyip
Sayın damn'ın dediği gibi izale-i şuyu davası açarsanız evin satışa çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için 100 000 ortak olsa 99 999'u istemese, tek biri satışı istese, satışa çıkartılır. Öyle "Ben istemezsem satamazsın" diye bir şey yok.
Mirası satmak için mahkeme masrafları ne kadar?
Herkeze selam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Benim sorum şu,eşimin babası öldükten sonra miras kalan üç katlı ev var yanlız arsası tapulu fakat tapuda ev gözükmüyor,biz babasının üzerine olan tapuyu çıkarttık ve veraset ilamını da aldık bunlar üç kardeş birde anne hepsine 1 hisse verilmiş durumda.Evden düşen payımızı almak istiyoruz fakat anne ve diğer kardeşler itiraz ediyor satamazsınız diyor :
1.evin satışını nasıl yapabiliriz
2.mahkeme masrafları çokmu fazladır
3.ne kadar zamanda mahkeme sonuçlanır
4.maddi durumumuz mahkeme açacak kadar yok bartından avukat varsa yazımı okuyan davayı verebilirim..bana yardımcı olursanız sevinirim..evin değeri 250 000 civarında. bartında olan avukatlardan cevap bekliyorum.
Cevap: Çok hisseli daire satmak
arkadaşlar ben bişey sormak ıstıyorum mıras kalan 7 hisseli bir daireyi dıger hısse sahıplerının kabülüyle mevcut hısse sahıplerınden bırıne tapu satışı yapılabılır mı?