Asliye ve Sulh Ceza Davalarında Karar Kesinleşip Kapandı Ne Anlama Geliyor? Düştümü ? Ne Yapılmalı?
Mahkemeler bitti ve sanık 2 mahkemedende ceza aldı.5 yıl içinde aynı suçu işlemesi
halinde cezaları çekecekti . Kesinleşti , Kapandı Hukuken ne anlam ifade ediyor. Düştümü,
uyaptan da göremiyorum. düştü ise ne yapılmalı? Herhalde bu kez konuyu doğru yere
açtım.
Cevap: Asliye ve Sulh Ceza Davalarında Karar Kesinleşip Kapandı Ne Anlama Geliyor? Düştümü ? Ne Yapılmalı?
Alıntı:
selinselam rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeler bitti ve sanık 2 mahkemedende ceza aldı.5 yıl içinde aynı suçu işlemesi
halinde cezaları çekecekti . Kesinleşti , Kapandı Hukuken ne anlam ifade ediyor. Düştümü,
uyaptan da göremiyorum. düştü ise ne yapılmalı? Herhalde bu kez konuyu doğru yere
açtım.
Dava bitmiş.Kendiniz yazmışsınız sanık 5 yıl içerisinde aynı suçu işlemesi halinde cezaları çekecekti diye.
Biten davaya ne yapabilirsiniz ?
Davada rolünüz nedir ? Mağdur musunuz ? Mağdur yakını mı ?
Cevap: Asliye ve Sulh Ceza Davalarında Karar Kesinleşip Kapandı Ne Anlama Geliyor? Düştümü ? Ne Yapılmalı?
İlgize teşekkür ederim. Mağdur olan kişi benim, bu nedenle bilgi almaya çalışıyorum.
Evet ne ceza aldığını biliyorum,fakat Asliye ceza kesinleşti, kapandı.Sulh ceza sadece kapandı bilgisi geldi Uyap 'tan.
Hukuken ne anlam ifade ediyor?
Sanığın aldığı ceza hala geçerlimi? yoksa yine oyuna mı geldim. Ögrenmek istediğim
sadece bu !
Not: Benim Tek İsteyim Yargıtayda Bulunan Boşanma kararı Onanması ve Bu Adamdan kurtulmak. O nedenle bu davalar benim için çok önemliydi.
Biri sulh hukuk diğer asliye hukuk mahkemesinde iki ayrı dava mı vardı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Biri sulh hukuk diğer asliye hukuk mahkemesinde iki ayrı dava mı vardı?
Hukuk değil; Asliye ve Sulh Ceza makkemeleri idi.
Alıntı:
Hukuk değil; Asliye ve Sulh Ceza makkemeleri idi.
Dava bitmiş.Dosya kapanmış.Sanık 5 yıl içerisinde aynı suçu işlemedikçe yapabileceğiniz birşey yok.
Teşekkür ederim. yazdığınızdan anladığım; Dosya Kapanmasının aldığı cezalarla bir ilgisi yok. Sadece işlem bitmiş.
Dolayısı ile aldığı cezalar 5 yıl bitinceye kadar geçerli oluyor.
Alıntı:
Dolayısı ile aldığı cezalar 5 yıl bitinceye kadar geçerli oluyor.
Aynen o şekilde oluyor.
Emrah bey çok teşekkür ederim. Endişemden kurtuldum sayenizde. İyi günler dilerim.