-
Tazminat
değerli hukukçular ben 6 senedir çalıştığım tekstil atölyesinden çıkarıldım işten çıkarılma belgesi olan kod (04) işten çıkarılma belgesi elimde kıdem tazminatıda alabilrmiyim sigortam asgari ücret üzerinden yattı ayrıca ben fiş parası alamadım hiç sonuç ne olur nekadar tazminat almam gerekir hiçbiyere imza atmadım cvp bekliyorum saygılarımla
-
Cevap: tazminat
SGK fesih kodu 04, işverenin sebep bildirmeksizin işten çıkartması anlamında ise, size tazminatınız zaten ödenmiş olmalı. "İbraname" diye bir şey imzaladınız mı?
-
hayır hiçbirşey imzalamadım mahkemeye gitme durumunda ne olur cvp lütfen
-
04 bildiğim kadarıyla Belirsiz süreli sözleşmenin işveren tarafından haklı sebep olmaksızın feshi anlamını taşıyor.
Bu durumda eğer işten çıkarılacağınız size 8 hafta önceden yazılı olarak bildirilmeden çıkışınız yapıldı ise, 8 haftalık ücretiniz tutarında ihbar tazminatına, çalışma sürenize karşılık gelen ( aldığınız ücrete ve diğer ek ödemelere göre değişen) yaklaşık 6 aylık brüt ücretiniz tutarında kıdem tazminatına, varsa kulllanılmamış izinlerinizin ücretini almaya hak kazanırsınız.
İşverene noter kanalıyla bu haklarınızı belirtip örneğin 7 gün içinde ödememesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirten bir ihtar gönderip, ihtarınız işverene ulaşmasından sonra 7 geçmesine rağmen hala ödeme yapmaya yanaşmamışsa iş mahkemesinde dava açarak haklarınızı talep edebilirsiniz.
-
erdoğan bey tam olarak anlayamadım işyerine noterden ne yazıp göndermem gerekiyor sadece kullanılmamış iznlerimin ve tazminatımın ödenmesini talep ediyorum diye yazmam yetermi cvp