Yürütmenin durdurulmasının reddine itiraz için kararın davalıya tebliği şart mı ?
Çanakkale İdare Mahkemesinde YD talepli bir dava açtım.Mahkeme YD'nin reddine karar verdi. Karar bana 14 nisan tarihinde elden tebliğ edildi.Bende hemen ertesi gün Edirne Bölge İdare Mahkemesine verilmek üzere Çanakkale İdare Mahkemesine itiraz dilekçemi verdim. Fakat aradan 7 gün geçmesine rağmen Çanakkale İdare mahkemesi dosyamı Edirne Bölge idare mahkemesine göndermemiştir.Göndermeme gerekçesi ise davalı idareye YD2nin reddi kararının henüz tebliğ edilmemesiymiş.
Bu konuda böyle bir uygulamamı söz konusu, yani YD'nin reddine itiraz etmek için illaki kararın davalı iradeye tebliğimi şart? Kararın bana tebliğ edilmesinde itibaren 7 gün içinde başvuru hakkımın olduğu yazıyor ama dosyamın bir üst mahkemeye gönderilmesi için kararın illaki davalı idareye tebliğ edilmesi şartmı? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap: Yürütmenin durdurulmasının reddine itiraz için kararın davalıya tebliği şart mı ?
YD ret kararına itiraz edecek olan siz olduğunuza göre kararın size tebliği ve tarihi önemlidir. YD ret kararının davalı idareye de tebliği gereklidir ancak bu sizin itiraz dilekçenizi bekletmelerine gerekçe oluşturmaz diye düşünüyorum.
Cevap: Yürütmenin durdurulmasının reddine itiraz için kararın davalıya tebliği şart mı ?
Cevabınız içi teşekkür ederim Sayın Çobanoğlu
Bugun idare mahkemesine uğrayıp, dosyamın Bölge idare mahkemesine gönderilip gönderilmediğini sordum.İtirazımın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen halen davalı idareye karar tebliğ edilmediği için beklediklerini söylediler.Üstelik halen tebliği edilecek kararın çıktılarını alıp postaya bile vermemişler.Nasıl bir mantık anlamak zor doğrusu.Hak aradığımız yerlerde akıl almaz bir haksızlık varken kime derdini anlatacaksınki. İdare mahkemesi sanki idareyi savunmak için kurulmuş.