"Memnu hakların iadesi" nasıl yapılır
1997 senesinde tck 2918 191/1 sayılı kanundan ceza aldım ve ehliyetim sınırsız süreli elimden alındı 2007 senesinde dilekçeyle bartın ağır ceza mahkemesine ehliyetimi geri almak için başvurdum fakat hakim başvurumu reddetti şimdi ne yapmam gerekiyor ehliyetimi almak için antalyada ikamet etmekteyim.
Cevap: "Memnu hakların iadesi" nasıl yapılır
2918 sayılı Kanunun 191/1 maddesi yok. Siz; ceza aldığınız maddeyi net olarak yazsanız...
İyi günler...
2918 sayılı yasanın 191/1 kanun maddesi uyuşturucu madde kullanmak bulundurmak sucundan ehliyetim alındı.Tekrar nasıl geri alabilirim ehliyetimi.Teşekkürler
Kardeş,
2918 sayılı K. sadece 138 maddedir. 2918 de; 191/1 maddesi yoktur. Ancak; 5237 sayılı TCK'nın 191/1 diye:"MADDE 191. - (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır."
şeklinde bir maddesi var. Buradaki cümleye dikkât edin:"içmiş olan" dememekte...
Anladığım; Siz; araba kullanırken;
Ya; uyuşturcu bulundurduğunuz için,
Ya da; uyuşturcu kullanmış halde yakalandığınız için mi, cezalandırıldınız? Bana göre; net cevap verebilmek için; durmunuzu net anlatmalısınız... Çünkü; uyuşturcu bulundurmakla; "ehliyetin süresiz alınması" ilgisiz gibi görünüyor.
İyi günler...