Annemin üzerindeki evin üzerime verilmesi
Merhabalar benim tapunun üzerime geçmesi üzerine geçmesi hakkında bir sorum olacaktı.
1)Annem evi üzerime vermek istiyor ama abim daha sonra hak sahibi olacağı için bu konuda bir sıkıntı var,abimden şüphe etmiyorum ama ilerde ne olacağını kimse kestiremeyiz, bu yüzden nasıl bir işlem yapılmalı ki babamın önceden evliliğinde olan çocuk dahi + öz abim bu ev üzerinden herhangi bir hak iddia edemesin.Benim az çok araştırmamla, annem vefat etse babamın bu evden hakkı oluyor,daha sonra eğer baba vefat etse,babamın ilk evliliğinden olan oğlu annemin evi üzerinde hakkı olacak..tüm bu ihtimalleri kafan silmek için ne yapmam gerekir ilerde sorun yaşamayayım..Benim aklımdan geçen şeyler evin başkasına satılması,ben satılan kişiden üzerime satışını yapmak istiyorum..eğer böyle bir şey yaparsam, satılan kişden ne zamandan sonra üzerime alabilirim...
teşekkür ederim
Cevap: Annemin üzerindeki evin üzerime verilmesi..
Ağabeyiniz bu konuya ne diyor? (ileride ne der değil, şu anda ne diyor)
Babanız bu konuya ne diyor?
Şu anda evden doğan miras hakkını size devrettiğini belirten bir sözleşme yaparsanız istediğiniz oluyor sanırım.
abim ve babam evin verilmesi üzerine istekliler ben de sonradan değişirler diye garantiye almak istiyorum,ikisinde de yazılı bir evrak alsam zaten konu kapanacak ama ben buna ihtiyaç duymadn bir şey yapmak istiyorum..
Yapılabilecek en kolayı bu.
Özellikle babanızdan bunu rahat isteyebilirsiniz. (Diğer anneden olan kardeş açısından) Baba, gel şunu kağıda dökelim dersin. Bu sırada abini de alırsın ve ve yazıyı hem abin hem baban adına yazdırırsın, sorun olmaz diye düşünüyorum.
Bunun dışındaki yolların hiçbirinin bu kadar basit ve net olacağını zannetmiyorum.
Diğer anneden olan kardeşinizin saklı pay talebinde bulunabilir mi bilmiyorum ama mülk çok kıymetli değilse zannetmiyorum.