Cevap: İcra takibi ve tebligat
Sizin yokluğunuzda postacının tebligat iletisini kapınıza asması gerekiyor. Buradan da muhtara gidip tebligatı alacaksınız. Eğer tebligat bu şekilde yapılmamışsa ilgili postacı hakkında posta dağıtım müdürlüğüne şikayetinizi yapabilirisiniz. Buradan sonuç alamazsanız savcılığa şikayet edebilirsiniz.
Ama bu yüzden kişinin çok ciddi zararlara uğraması söz konusu. Örneğin bu yüzden hürriyeti kısıtlayan bir yaptırımla karşılaşabilir, mal kaybedebilir, işinden olabilir, vel hasıl-ı kelam çok büyük maddi ve manevi kayıpları olabilir. Bu çok ciddi bir konu değil mi? Postacının uğranacak maddi ve manevi zararları karşılaması istenmesi mi gerekecek? Sonuçlanan bu tür bir dava duyduysanız sonuçları ne olmuştu?
Kısmen böyle bir durum yaşadım. Mahkeme tebligatını çeşitli needenlerle cebinde taşıyan birini bağlı olduğu dağıtım md ne şikayet edince..yetkili ve ilgili zat gereğini yaptılar. Böyle bir durum yaşandığında delilleri ile birlikte gerekli müracat yapılınca zararın büyüklüğüne göre tazminat vs söz konusu olur..zaten tebligat kanuna muhalefet 6 ay - 2 yıll arası bir cezayı öngörüyor. Bu kanuna muhalefet eden kişinin sorumluluğu yanında çalıştığı kurumunda sorumluluğu olacaktır.
Teşekkür ederim.
Kötü bir durum gerçekten.