Cevap: Kaçak Cep Telefonu
1-Telefonun faturası ve fatura üzerinde imei numarası;
2-Telefonun garanti belgesi
var mı?
telefon kaçak olduğu ortaya çıktığı için garanti belgesi yok. imei no.sunu arkadaşım öğrenmiş.faturası da var
Faturanın üzerinde imei numarası yoksa, o faturanın o telefona ait olmadığı iddia edilebilir.
Faturada hangi bilgiler var?
zaten arkadaş telefonu ikinci tel. satan biyerden almış yani karaborsadan almış.o şekilde fatura verceklerini sanmıyorum.
Karaborsa, piyasada bulunamayan bir malın; gerçek fiyatının üstünde satılması ile oluşan pazardır. Bazı telefonlar yeni çıktıklarında örneğin fiyatı 1500 lira olduğu halde, piyasada bulunamadığından 1700-1800 liraya satılabiliyor. Karaborsa dediğinizde anlaşılan bu.
Sanırım siz karaborsadan değil, ikinci elden bahsediyorsunuz.
Yahut sahte telefonlardan bahsediyorsunuz. Hangisinden bahsettiğinizi anlayamadım doğrusu.
Bu durumda iş biraz karmaşık. Normal "tüketici hakem heyeti" prosedürü işlemeyecek. Hakem heyetinin kararında sorun olduğunu sanmıyorum.
Ne yapılır konusuna gelince, satın aldığınız yere gidip zararınızın giderilmesini isteyin demek dışında aklıma çok şey gelmiyor.
Arkadaşla telefonda konuştum fatura düzenlememiş adam.el yazısıyla yazmış imei no.sunu.İmzalayıp vermiş.arkadaş dükkandan 2. el mal almış.red kararı gelmiş sebebi de 4077 sayılı kanunun 4.madde gereğince davanın reddidir.
ayrıca bişeyi daha belirtmek istiyorum.Bu tür yerle hep telefonu satarken fatura vermeyip bi kartın arka yüzünü imzalayıp veriyorlar ve bunu garanti belgesi olarak sunuyorlar bu şekilde yazılan şeyler hukuki midir?Bu satıcıların polis v.s gibi denetlenmeleri gerekmiyor mu?
Arka yüzü imzalanmış kartvizit garanti belgesi olmaz. Tamamen tüketiciyi kandırmaya yönelik bir davranış. Böyle yerlerden alışveriş yaptığınızda başınıza gelecek budur. Daha kötüsü, size çalınmış bir telefon da verebilirlerdi ve başınız derde de girebilirdi.
Polisler orayı denetler tabii ama orada öyle bir sorun olduğu polislere malum olmayacağına göre, birisinin polislere bunu söylemesi lazım.
Bir tarafın bilgisizliğinden faydalanıp ona yalan söyleyerek ve yalan vaadlerde bulunaraj bir şey satmak olsa olsa dolandırıcılık sayılır ve bunun için de savcılığıa şikayette bulunulması gerekir diye düşünüyorum. Ne yapılması gerektiği konusu beni aşar, Hukuk bilgisi olan birileri cevap verirse ne yapmak gerektiğini ben de öğrenmiş olurum.
zaten telefon çalıntı çıkmış emniyetten polise sorduttuk imei no.su başka bir nokia adlı telefona ait.arkadaşımın telefonu ise sony ericson.Arkadaşım zaten paradan dolayı değil bu adamın dolandırıcı ve sahtekar olduğunu belirtmek ve işyerini kapatmak için davada ısrar ediyor.Çünkü bugün ona ola bu haksızlık yarın başkalarının başına da gelebilir.Bu gibi yerler neden denetlenmiyor ve bu dükkanlar ankaranın orta göbeğinde kzılayda ulusta faailyetlerine devam ediyorlar.Bu davayı kazanma yolumuz yok mu?lüften bilgilendirirseniz çok sevinirim.Çünkü bu dava sadece şahsi bi dava değil buşekilde başka insanları da kurtarmak için açılacak bi davadır.