Bilirkişi raporuna dayanarak İcra takibi başlatabilirmiyim?
Yan apartmanın benden kot olarak yüksekteki bahçesinde yağmur oluğu olmayışı sebebiyle evim rutubet alarak zarar görmekteydi.
Kusurlu bahçenin ait olduğu apartmanın malikleri gerekli altyapının hazırlanmasına yanaşmadıkları için Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak bilirkişi talebinde bulundum.
Aldığım raporda yan binanın kusurlu olduğu, evimde oluşan zararın bu kusur sebebiyle meydana geldiği, gerekli alt yapının ne şekilde ve ne kadara hazırlanacağı açıkça yazıyor.
Bu aşamadan sonra o bahçedeki kusurun giderilmesi için dava mı açmalıyım, yoksa kendilerine onarımı ben yaptıracağım diye gerekli işlemleri faturalı olarak yaptırıp bilirkişi raporu ve bu fatular ile ilamsız icra takibi mi başlatmalıyım, yoksa raporda nedakar maliyet gerektiği yazıyor hiç birşey yaptırmadan da direk icra takibi başlatabilirmiyim?
Ayrıca dava açmadan icra takibinde bulunacağım meblağa bilirkişi talebim için yaptığım masrafları da dahil edebilirmiyim?
Şimdiden teşekkürler.
Mustafa IŞIK
Cevap: Bilirkişi raporuna dayanarak İcra takibi başlatabilirmiyim?
Sorum cevapsız, çok zor bir soru mu?
Cevabı bilen mi yok?
Cevap vermeye tenezzül eden mi yok?
Burası insanların hukuki sorunları bilenler tarafından aydınlatılsın diye kurulmuş bir site değil mi?
Site kapalı benim mi haberim yok?
Cevap için bir ücret mi ödemem lazımdı?
vs ...