Bu karar türü ne anlama geliyor?
4060'a "dosya son işlem" mesajı attım, "kararın gerekçesi yazıldı" mesajı aldım.
"Karartür" mesajı gönderince bu defa da "...nolu dosyada ret kararı verilmiştir" mesajı aldım. Özel kalem karar no verildiğini, henüz yazılmadığını kendilerine ulaşmadığını söylüyorlar. Bunun anlamı nedir?
Cevap: Bu karar türü ne anlama geliyor?
Dava red edilmiş yani kaybetmişsiniz.İptal kararı çıksaydı dava açtığınız idari işlem iptal edilecek yani davayı kazanacaktınız.
Davacının kaybettiği şeklinde anlamak gerekmez mi bunu? Sayın acsev davalı idi ise, karşı tarafın kaybettiği anlamı çıkmaz mı?
Burada üye yazdığı yazıda hangi mahkemede ne davası olduğunu belirtmemiş, diğer üye de idari yargı davası olarak algılamış ve yanıt vermiş ki, ben de idari dava olduğunu sanıyorum.
İdari dava ise Sayın acsev'in davalı olma durumu söz konusu değil tabi. Eğer idari dava değilse örneğin bir tazminat davası ise Şenol beyin verdiği yanıt doğrudur.
Doğru söylüyorsunuz, idari dava açmıştım. Benim sormak istediğim karar yazılmadığı ve kaleme gelmediği halde nasıl 4060'ta ret göründüğü idi. Karar son şeklini alıncaya kadar değişiklik olur mu o nedenle sormuştum.
Önce karar alınır sonra da gerekçesi ile yazılır. Kararda bir değişiklik olmaz maalesef.